01 Mayıs 2015 17:40

Trabzon 1 Mayıs'ında HDP'lilere taşlı saldırı

Trabzon'daki 1 Mayıs kutlamasında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine ırkçı bir grup saldırdı, parti bayraklarını yaktı.

Paylaş

Trabzon'daki 1 Mayıs kutlamasında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerine ırkçı bir grup saldırdı, parti bayraklarını yaktı.

Kitle örgütleri, bazı siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sendika üyelerinin olduğu kalabalık bir kitle, 1 Mayıs kutlaması için Cumhuriyet Caddesi’nde toplandı. Meydan Parkı’na kadar yürüyen kutlama kortejinde HDP’liler de parti bayrakları ile yer aldı. HDP’liler, yürüyüş başlamadan önce halay çekip, sloganlar attı. Yürüyüşün başlamasından sonra HDP’liler Cumhuriyet Caddesi ile Maraş Caddesi'nin birleştiği Palet Kavşağı'nda ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. 

Türk bayrağı açan ırkçı grup, attıkları çeşitli sloganlar attı. Polis, HDP’lileri çember içerisine aldı. Polisin ‘bayraklarınızı bırakıp yürüyün’ demesine tepki göstererek bu talebi kabul etmedi. Bu sırada polis barikatını aşan ırkçı gruptan bazı kişiler, HDP’lilere saldırdı. Polis kordonu altına alınan HDP'liler caddesinin gerisine doğru götürüldü. 

Irkçı grup zaman zaman polisin oluşturduğu barikatı aşarak HDP’lilere saldırmak istedi. Irkçı grup HDP’lileri Cumhuriyet Caddesi'nin sonuna kadar kovaladı, taşladı. Polis ekipleri, daha sonra HDP'li grubu polis minibüs ve midibüsler ile olay yerinden uzaklaştırdı. 

Irkçı grup bu sırada polis araçlarına saldırdı. Atılan yapancı cisimlerden dolayı araçların camları kırıldı. Bir süre daha Cumhuriyet Caddesi’nde bekleyen ırkçı grup, yerlerdeki HDP bayrak ve flamalarını yaktı. (TRABZON)

 

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın tüm alanları 1 Mayıs!

SONRAKİ HABER

Kriz Merkezi : 356 kişi özgürlüğünden mahrum bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...