01 Mayıs 2015 15:33

Çorum 1 Mayıs’ında kölelik koşullarına tepki

Paylaş

Çorum'da Türk-İş, DİSK ve KESK tarafından düzenlenen 1 Mayıs mitingine katılan 2 bini aşkın işçi ve emekçi, işten atılmaların sona ermesini ve kölelik koşullarını andıran çalışma şartlarının iyileştirilmesini istediler.

Özelleştirmelere, taşeronlaştırmaya, sosyal güvenliğin tasfiyesine, iş cinayetlerine, işsizlik ve yoksulluğa karşı tepkilerini dile getiren emekçiler, kimsenin gündüzleri işsiz gezmediği, geceleri aç yatmadığı bir Türkiye istediler.

Türk-İş, DİSK ve KESK çağrısıyla Saat Kulesi önünde toplanan emekçiler, sloganlarla, marşlarla mitingin yapılacağı Abide Meydanı’na doğru yürüdüler.

1 Mayıs mitinginde KESK’e bağlı Eğitim Sen kitleselliğiyle dikkat çekerken, BES, SES, Tüm Bel Sen, Tarım Orkam Sen ve Kültür Sanat Sen üyeleri de sendikalarının pankartının arkasında yürüdü. Mitinge Türk-İş’e bağlı sendikalardan Şeker-İş ve Yol-İş, DİSK/Emekli-Sen, Sosyal-İş, Çağdaş Avukatlar Derneği, Toplumsal Dayanışma, CHP, HDP, Emek Partisi, Emek Gençliği, Çarşı Grubu, Halkevleri ve Birleşik Haziran Hareketi katıldı.

1 Mayıs nedeniyle düzenlenen mitinge siyasi partiler ve milletvekili adaylarının da ilgisi yoğun oldu.

Özellikle inşaat işçileri, elektrik işçileri ve büro işçilerinin çeşitli sendika ve partilerle birlikte yürüdükleri görüldü. AKP hükümetinin neo liberal politikalarına karşı tepkilerin dile getirildiği mitingde inşaat işçileri ve tekstil işçileri, EMEP ile birlikte yürüyerek, çalışma koşullarının ağırlığına dikkat çeken slogan attılar.

1 Mayıs mitingi, 1977’de ve Gezi Parkı direnişinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından başladı.

Mitingde Türk-İş İl Başkanı Sefer Kahraman, KESK Dönem Sözcüsü Nevzat Veldet ve DİSK Emekli Sen Başkanı Ömer Sözüdoğru birer konuşma yaptı. 1 Mayıs mitingi, Eğitim-Sen müzik grubunun konserinin ardından sona erdi. (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi kenti Gebze

SONRAKİ HABER

İstanbul 1 Mayıs’ında polis AKUT yeleği ile copladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa