29 Nisan 2015 14:52

Uşak'ta HDP stantına saldırı

Paylaş

Uşak’ta dünden beri gerçekleştirilen HDP’ye yönelik saldırılar bugün de devam etti. Dün HDP’nin 1 Mayıs ve seçim ile ilgili Uşak Tiritoğlu Parkı’nda açtığı stanta saldırıldı yapıldı. Gece ise parti binasına saldırılıp tabelası indirildi. saldırılar bugün de devam etti ve parkta açılan stanta saldırı gerçekleştirildi.

Dün HDP’nin 1 Mayıs ve seçimlerle ilgili çalışmasını yapmak için Uşak Tiritoğlu Parkı’nda açılan stanta bir grup saldırıp kaldırtmaya çalıştı. Bu saldırılar gün boyunca devam etti. Daha sonra gece saat 23.00’te parti binasının boşalmasını fırsat bilen kimliği belirsiz kişiler, Emek Partisi il binasına girmeye çalıştı. Grup bina dışındaki tabelayı indirip, stickerleri söktü. 

Bugün ise HDP’nin yine park üzerinde açtığı stanta gün boyu sözlü sataşmalar devam etti. Saat 17.00 sıralarında 4 kişi tekbir getirerek stanta saldırmaya çalıştı. Stantta bulunanlar saldırganları uzaklaştırdı. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra kalabalıklaşan grup 100 kişi ile stanta saldırı gerçekleştirdi. Polisin saldırgan gruba müdahalede ağırdan alması dikkatleri çekti. Saldırı sonucunda satanttaki 3 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. HDP Merkez İlçe Başkanı Yaşar Yıldız olay sonrası baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı. Polis saldırgan gruptan kimseyi göz altına almazken, Yöneticilerin neden gözaltı yapmıyorsunuz sorularına ise şimdilik alamadık ama gözaltına aldığımızı göreceksiniz dedi. (Uşak/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

EMEP, Şirinevler ve Beşiktaş’a çağırdı

SONRAKİ HABER

Çorum’da Emek Partili kadınlar 1 Mayıs bildirisi dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...