29 Nisan 2015 13:35

Newroz'da yöresel kıyafet giymek suç oldu

Paylaş

Balıkesir'de aralarında milletvekili adayları, HDP ilçe yöneticileri ve Newroz tertip komitesi üyelerinin de bulunduğu birçok kişiye Newroz kutlamaları sırasında  yöresel giysiler giyindikleri ve Abdullah Öcalan posteri taşıdıkları gerekçesi ile soruşturma açıldı. 

HDP  Balıkesir Burhaniye ilçesinde bulunan Pancar Alanı’nda Newroz kutlamalarına katılan, HDP Edremit İlçe Başkanı Hürriyet Kızıl, Tertip Komitesi Üüyesi Gülefer Sezgin ve Berham Kul ile Milletvekili Adayı Hayrettin Şen ve yeğeni İsmail Acar, Edremit Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma nedeniyle ifadeye çağrıldı. 

Suç duyurusunda Newroz günü giyindikleri yöresel giysiler için “PKK kıyafeti” suçlaması yapıldı. Öcalan posterleri de suç unsuru olarak gösterildi. HDP Balıkesir Milletvekili Adayı Hayrettin Şen, bu giysilerin kendi yörelerinde özellikle düğün ve bayramlarda giydikleri özgün kıyafetler olduğunu belirterek, bu tutumu HDP’yi sindirme çabalarının bir sonucu olarak gördüklerini vurguladı. Edremit İlçe Yöneticisi Gülefer Sezgin ise susma hakkını kullanarak bu uygulamayı protesto ettiklerini söyledi. Hürriyet Kızıl da bu tutumu şiddetle kınadıklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta içerisinde de HDP’nin Edremit-Güre’ de yaptığı yemekli toplantıya jandarma baskın yapmış, müzik yayını nedeni ile iş yerine 6 bin lira ceza uygulanarak soruşturma başlatılmıştı. (Balıkesir/EVRENSEL)
                                                                                                 

      

 

ÖNCEKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a kimlik kontrolü dayatması

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de 'Paralel' operasyonu!: ÇAGİAD'ta 28 saatlik arama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...