28 Nisan 2015 17:23

‘28 Nisan anma ve yas günü ilan edilsin’

Yakınlarını iş cinayetlerinde kaybeden işçi aileleleri 28 Nisan’ın İş Cinayetlerinde hayatını kaybedenler için bir “anma ve yas günü ilan edilsin” talebiyle Galatasaray Meydanına yürüdü.

Paylaş

Yakınlarını iş cinayetlerinde kaybeden işçi aileleleri 28 Nisan’ın İş Cinayetlerinde hayatını kaybedenler için bir “anma ve yas günü ilan edilsin” talebiyle Galatasaray Meydanına yürüdü.

HER SENE  2.5 MİLYONDAN FAZLA İŞÇİ

Adalet Arayan İşçi Aileleri adına basın açıklamasını Bayram Otel'de hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir'in kardeşi Sinem Emir okudu. Her sene  2.5 milyondan fazla işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini ifade eden Emir, 28 Nisan’ın Anma ve Yas günü olarak ilan edilmesini talebini yineledi.

CUMHURBAŞKANI DÖNÜŞ YAPMADI

Adalet arayan işçi aileleri adına Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden Emir, “Dosya kendilerine teslim edilmiştir. Cumhurbaşkanına iletilerek geri dönüş yapılacağı söylendiği halde geri dönüş yapılmamıştır” dedi. 1 Mayıs’ı emekçilerin mücadele günü olarak sahiplenen kitlelere de seslenen Emir, “İş cinayetleriyle ihlal edilen yaşam hakkı ve adalet arayışımızın layıkıyla sahiplenilmesini istiyoruz” diye konuştu.

30 ÜLKE’DE ANMA VE YAS GÜNÜ

28 Nisan Kanada Sendikalar Konfederasyonu 1990’da tek taraflı olarak "Ulusal Yas Günü" ilan etmesinin ardından yaptığı  7 defa yas ve anma günü etkinlikleri düzenlemesinden sonra, 1991'de Kanada devleti 28 Nisan'ı resmi yas günü ilan etmişti. Bugün dünyada 30’u aşkın ülkede resmi olarak "Anma ve Yas Günü" olarak kabul ediliyor. (İstanbul/EVRENSEL)   

ÖNCEKİ HABER

Sözleşme talepleri için güçlü 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

İSKİ kazısında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...