28 Nisan 2015 03:41

IŞİD'den 6 infaz daha

Paylaş

Irak'ın 2. büyük kenti Musul'u kontrolünde tutan IŞİD, kentte 2 infaz daha gerçekleştirdi. Örgütün, alıkoyduğu Halkın Görüşü Gazetesi'nin baş yazarı Sair El Ali adlı gazeteci ile İbrahim Salih Muhammed adlı bir peşmergeyi katlettiği öğrenildi. IŞİD, Deyrezzor'da da 4 kardeşi öldürdü.

DHA'nın haberine göre örgütün sosyal paylaşım sitelerinde yayımladığı son görüntüde, Hamdaniye'nin Tıl Esvet bölgesinde esir alınan İbrahim Salih Muhammed'in arkadan kafasına kurşun sıkılması sonucu infaz edildiği görülüyor. Kürtçe konuşan ve Erbilli olduğu anlaşılan İbrahim Salih Muhammed, infazdan önce kelime-i şehadet getiriyor. İnfazı gerçekleştiren IŞİD'li ise Kürtçe konuşuyor.

Örgüt, daha önce de infaz ettiği 9 esir peşmergenin görüntülerini yayımlamıştı. Sözkonusu infazların tamamı, Kürt IŞİD militanları tarafından yapılmıştı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin geçtiği bilgiye göre Suriye'deki Deyrezzor'da da 4 kardeş infaz edildi. Bokamal şehrinden olduğu 4 kişinin IŞİD'e karşı savaştıkları için öldürüldüğü belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in Haseke saldırısı püskürtüldü

SONRAKİ HABER

Türkiye'den Suriye'ye geçerek IŞİD'e katılan İngiliz kızlardan ilk fotoğraf

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...