28 Nisan 2015 00:54

Dicle’de öğrenci, işçi el ele

Dicle Üniversitesi öğrencileri yarın üniversitede 1 Mayıs kutlaması yapacak. Gençliğin iş, eğitim ve gelecek talepleri ile bölgedeki emek sömürüsünün AKP eliyle her geçen gün artmasına karşı ortaklaştıklarını belirten öğrenciler, üniversitede çalışan eğitim ve bilim emekçileri ile taşeron işçilerinin de kutlamaya katılacağını ifade etti.

Paylaş

Dicle Üniversitesi öğrencileri yarın üniversitede 1 Mayıs kutlaması yapacak. Gençliğin iş, eğitim ve gelecek talepleri ile bölgedeki emek sömürüsünün AKP eliyle her geçen gün artmasına karşı ortaklaştıklarını belirten öğrenciler, üniversitede çalışan eğitim ve bilim emekçileri ile taşeron işçilerinin de kutlamaya katılacağını ifade etti.

Diyarbakır’da öğrenciler Batman’da 1 Mayıs günü yapılacak merkezi kutlamaya katılacaklarını, öncesinde de üniversitede bir kutlama yapacaklarını duyurdu. Emek Gençliği, Tarih ve Gençlik Topluluğu, Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği’nin (DÜÖDER) birlikte düzenleyeceği kutlamaya DİSK/Genel-İş, Eğitim Sen ve SES de destek verecek. Kutlamaya ilişkin gazetemize konuşan gençler, öğrencilerin, eğitim emekçilerinin ve işçilerin taleplerinin ortak olduğunu ve bunu hep birlikte güçlü şekilde 1 Mayıs’ta dile getireceklerini söylediler.

‘TALEPLERİMİZ BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL’

Emek Gençliği MYK Üyesi Çağla Yolaşan, “Kürdistan’da, çözüm sürecinin ardından sermaye, yeraltı ve yer üstü kaynaklarına yöneldi. Özellikle HES projeleriyle yoğun bir talan başladı. Buna hükümetin ‘bölgeyi Türkiye’nin Çin’i haline getirme’ hedefi ve çokça dillendirilen Bölgesel Asgari Ücret söylemleri de eklendi” dedi. Bu saldırıların öğrencilerin iş, eğitim ve gelecek sorunlarından bağımsız olmadığını belirten Yolaşan, “Ana dilinde eğitim ve gençliğe yönelik baskılara karşı güçlü bir ses çıkaracağız. Dicle Üniversitesi 20 bini aşkın öğrenci ile 1500’ü aşkın taşeron işçiyi barındırıyor. 1 Mayıs’ta işçilerle birlikte alanlarda olacağız” dedi. Yolaşan, tüm öğrencileri, üniversitedeki eğitim emekçilerini ve işçileri 29 Nisan’da üniversitede yapılacak kutlamaya davet etti.

‘ORTAK KUTLAMA BİZİM İÇİN BİR MİLAT OLACAK’

Tarih ve Gençlik Topluluğu üyesi Enver Şahin de, Dicle Üniversitesi’nde en son 20 yıl önce bir kutlama yapıldığını, onca yılın ardından bir kutlama yapılacak olmasının heyecan verici olduğunu söyledi. Hem gençlik örgütlerinin ortaklaşmasının hem de işçi ve öğrencilerin birlikte bir kutlama yapacak olmasının bir milat olacağını dile getiren Şahin, “Bizler bu 1 Mayıs’ı, ‘işçi, gençlik el ele mücadeleye’ mesajıyla katılacağız. Bizler geleceğin işçileri ya da işsizleriyiz. 1 Mayıs kutlamasında sorunlarımızı dillendireceğiz. Toplumun ötekileştirilen kesimlerinin de bir araya geleceği bir kutlama yapmak istiyoruz. LGBT bireyleri de kutlamada yer alacak. Bu birliktelik ve ortaklık bizim için önemli ve o yüzden de bir milat olacak. Kutlamada Kobanê’deki inşa sürecine de vurgu yapacağız” şeklinde konuştu.

‘1 MAYIS ÖĞRENCİYE DE İŞÇİYE DE GÜÇ KATACAK’

DÜÖDER üyesi Zelal Fidan ise üniversitede ortak 1 Mayıs kutlaması yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Üniversitede çalışan işçilerin sorunları ve gençliğin taleplerinin birlikte dile getireceğiz” dedi. Dicle Üniversitesi’nde çalışan işçilerin çoğunun sendikasız olduğunu belirten Fidan, “Bu kutlama aynı zamanda işçilere bir örgütlenme çağrısı olacak. 1 Mayıs’ı güçlü biçimde kutlamak işçilere, emekçilere ve öğrencilere moral olacak, güç katacak” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te işçiler, 1 Mayıs’ı ve mücadeleyi tartıştı

SONRAKİ HABER

Korucular devletle örgüt arasında uzlaşma iradesini bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...