27 Nisan 2015 13:53

Van Büyükşehir Belediyespor: Faşizan saldırılara maruz kaldık

TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor ligin 32. haftasında karşılaştığı Bergama Belediyespor deplasmanında saldırılara maruz kaldı. Bergamalı taraftarlar tarafından sahaya atılan yabancı maddelerden birçok oyuncu yaralanırken, teknik direktör Tarık Daşgün de nasibini aldı. Hiçbir önlem alınmadan 1 saati aşkın bir süre saha içerisinde mahsur bırakılan Vansporlu futbolcular, kasıtlı olarak şiddete maruz bırakıldıklarını iddia ediyor. (FOTOĞRAF: 2-1 kazandıklarım maç sonrası Bergamalı futbolcular asker selamıyla poz vermeyi tercih etti)

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

TFF 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor ligin 32. haftasında karşılaştığı Bergama Belediyespor deplasmanında saldırılara maruz kaldı. Bergamalı taraftarlar tarafından sahaya atılan yabancı maddelerden birçok oyuncu yaralanırken, teknik direktör Tarık Daşgün de nasibini aldı.

Hiçbir önlem alınmadan 1 saati aşkın bir süre saha içerisinde mahsur bırakılan Vansporlu futbolcular, kasıtlı olarak şiddete maruz bırakıldıklarını dile getirdi.

Olayların ardından Van’a dönen futbolcular ve teknik heyet olayın şokunu atlatmaya çalışırken, Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu yaşananları "ırkçı" saldırı olarak nitelendirdi ve yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada; “Emniyet Müdürünün, can güvenliğimizi sağlaması ve adil davranması gerektiği yerde, büyük bir tahammülsüzlükle bizleri adeta tehdit etmesi de manidardır” denildi.

Bergama Belediyespor deplasmanında müsabaka öncesi ve sonrası Bergamalı taraftarlar tarafından ırkçı tezahüratlar ve saldırıları ile karşılaşan Van Büyükşehir Belediyespor  kafilesi Van’a döndü. Yaşanan olaylarla ilgili Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada Bergamalı taraftarlar tarafından yapılan ırkçı tezahüratlar ve saldırılar kınanırken, Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri tarafından verilecek kararın merakla beklendiği belirtildi.

'FAŞİZAN SALDIRILARDA BULUNULDU'

Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
“26.04.215 tarihinde Bergama 14 Eylül stadında yapılan Bergama Belediyespor – Van Büyükşehir Belediyespor müsabakasında kulübümüz müsabakaya henüz başlamadan, iki saat boyunca daha önceden organize edilmiş taraftarlar ile kulübümüz futbolcuları ve yöneticilerine çirkin ve faşizan saldırılarda bulunmuşlardır. Müsabaka bu baskı ile başlamıştır. Bu baskılar maç boyunca da hem sözlü hem de fiziksel olarak yaşanmıştır. Müsabaka esnasında saha içerisine yanıcı, patlayıcı, kesici vb. birçok yabancı cisim atılmış, bu maddelerden biri teknik direktörümüze isabet etmiş olup teknik direktörümüz hafif yaralanmıştır. Aynı zamanda yine müsabaka esnasında sakatlanan sporcumuz sedye görevlileri tarafından taşınırken saha dışına doğru adeta fırlatılmıştır. Tribünlerden atılan bir bıçak ise sporcularımızdan Murat Berge’nin koluna isabet etmiş ve yaralanmasına sebebiyet vermiştir.”

'ÖNLEM ALINMADI'

Yetkililerin önlem almadığı belirtilen açıklamada; "Müsabaka boyunca bu ve buna benzer olaylar yaşanmasına rağmen yetkililerce hiçbir önlem alınmamıştır. Müsabaka sonrası kulübümüz sporcularını saha dışına çıkartmamak için ellerinden gelenin fazlasını yapan taraftara, hiçbir şekilde müdahale edilmemiş ve stad dışına tahliyeleri de sağlanmamıştır. Bu nedenle takımımız hiçbir can güvenliği olmadan 1 saati aşkın bir süre saha içersinde yeşil alanda mahsur kalıp, şiddete maruz bırakılmıştır. Müsabaka temsilcilerinin ve ilçe emniyet müdürünün talebi üzerine körükten her ne
kadar geçip soyunma odasına ulaşmak istemiş olsak bile yapılan saldırılar ile bunu engellemişlerdir. Sonrasında taraftarın bunca çirkin faşizan tutumuna rağmen taraftara halen tahammül gösteren ilçe Emniyet Müdürünün can güvenliğimizi sağlaması ve adil davranması gerektiği yerde, büyük bir tahammülsüzlükle bizleri adeta tehdit etmesi de manidardır” ifadeleri kullanıldı.

'KARAR KULÜBÜMÜZÜN TUTUM VE DAVRANIŞLARINA YÖN VERECEKTİR'

Açıklamanın  devamında şunlara dikkat çekildi:
“Kulübümüz futbolcuları ve yöneticilerinin maruz kaldığı tüm bu olayların görüntüleri elimizde ki video kayıtlarında mevcut olup basın ile paylaşılmıştır. Van’da Bergama Belediyespor ile oynamış olduğumuz müsabakada büyük tahrikler sonucu, müsabaka esnasında ve sonrasında kayda değer hiçbir şey yaşanmadığı halde, bazı basın mensupları aracılığı ile yapılan yanlış yayınlar sonucu kulübümüz çok ağır cezalar almıştır.  26.04.2015 Tarihinde Bergama Belediyespor kulübü ile yapılan müsabakada yaşamış olduğumuz bütün sıkıntılar, Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri tarafından da bilinmektedir. Futbol Federasyonunun bu müsabaka da yaşanan olaylar hakkında vereceği karar kulübümüzün tutum ve davranışlarına yön verecektir."

ÖNCEKİ HABER

Gürpınar'da CHP yönetiminden tepki istifası

SONRAKİ HABER

HDP'nin işçi adayı: Bitirmem gereken bir inşaat yıkmamız gereken bir baraj var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...