27 Nisan 2015 13:25

Yerel 1 Mayıs kutlamaları başladı

İstanbul’da işçi havzalarında 1 Mayıs kutlamaları başladı. 1 Mayıs etkinlikleri Maltepe ilçesinden başladı. İnsanca yaşama ve insanca çalışma taleplerinin dile getirildiği kutlamalarda, birlik ve mücadele çağrısı yapıldı.

Paylaş

İstanbul’da işçi havzalarında 1 Mayıs kutlamaları başladı. 1 Mayıs etkinlikleri Maltepe ilçesinden başladı. İnsanca yaşama ve insanca çalışma taleplerinin dile getirildiği kutlamalarda, birlik ve mücadele çağrısı yapıldı.

Gezi sürecinde kurulan Maltepe Forumu, düzenlediği yürüyüşle 1 Mayıs’ı kutladı.Maltepe Bölge Hastanesi önünden başlayan yürüyüşe Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişlerinin 140. gününde olan işçiler de katıldı. 100’e yakın kişinin katıldığı yürüyüş boyunca “Taşeron çalışma yasaklansın”, “Her yer Taksim her yer 1 Mayıs” sloganları atıldı.

TEK ÇÖZÜM ÖRGÜTLENMEK

Kartal-Kadıköy Minibüs Yolu’nun kapatıldığı yürüyüş Beşçeşmeler Meydanı’nda sona erdi. Burada konuşan Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçilerinden Şehriban Kaya, 140 gündür direnişte olduklarını, işçi sınıfının karşı karşıya kaldığı sorunlar karşısında tek çözümün örgütlenmek olduğunu söyledi ve 1 Mayıs’ta düzenlenecek gösterilere katılım çağrısı yaptı. Beşçeşmeler esnafı ve çevredekilerin de destek verdiği 1 Mayıs etkinliği halaylarla sona erdi.

Etkinlikten sonra gazetemize konuşan direnişteki işçilerden Kezban Özmen, “Bizler 30 Nisan Perşembe günü saat 15.00’de direniş çadırımızda 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Güvenceli bir iş istedik. Bundan dolayı işten atıldık. 140 gündür haklarımız için mücadele ediyoruz. Taşeron çalışma yasaklansın istiyoruz. Ben 45 yaşındayım. Bu mücadelenin örnek teşkil etmesini istiyorum” dedi.

İşçilerden Nesrin Kaplan Kural da “İnsanlara meydanlar açılsın istiyoruz. Herkes kendi bayramını yaşayabilsin. Mahkeme kararlarına rağmen meydanları kapatıyorlar. Bizler 140 günlük direniş boyunca dayanışmayı ve örgütlenmenin önemini anladık. İşçi çadırında birçok şey öğrendik” diye konuştu.

NAKIŞ İŞÇİLERİYLE...

Bayrampaşa Terazidere’de bulunan işyerlerinde çalışan çorap işçileri, Esenler Çiftehavuzlar’da 1 Mayıs etkinliği düzenledi. Etkinliğe çeşitli fabrika ve atölyelerden çorap ve tekstil işçileri katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan etkinlik 1 Mayıs forumu ile devam etti İşçiler sorunlarını çalışma koşullarını tartışırken 1 Mayıs’ta nerede olacaklarına da karar verdi. Nakış işçilerinin Bağcılar Güneşli’de toplanma kararını değerlendiren çorap işçileri, 1 Mayıs’ı nakış işçileriyle kutlama kararı verdi. Etkinliğe HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de katıldı. İşçilerle 1 mayıs ve çalışma koşulları üzerine konuşan Tüzel, işçileri önümüzdeki seçimlerde emekçilerden yana adayları desteklemeye ve HDP’ye oy vermeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Darfur Kasabı' yeniden 'seçildi'

SONRAKİ HABER

Miting değil seçim bürosu açılışı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...