27 Nisan 2015 11:51

‘Erdoğan’ı sarayına hapsetmek istiyoruz’

İzmir Kitap Fuarı’nda Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenen, 'İzmir’in Seçimi, Türkiye’nin Seçimi' panelinde HDP İzmir Milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ve Dr. Zeki Gül ile HDP Ankara Milletvekili Adayı Aydın Çubukçu bir araya geldi. Panelde, seçimlerin ülkedeki demokrasi ve özgürlük mücadelesinin geleceği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Paylaş

İzmir Kitap Fuarı’nda Evrensel Basım Yayın tarafından düzenlenen, “İzmir’in Seçimi, Türkiye’nin Seçimi” panelinde HDP İzmir Milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü ve Dr. Zeki Gül ile HDP Ankara Milletvekili Adayı Aydın Çubukçu bir araya geldi. Panelde, seçimlerin ülkedeki demokrasi ve özgürlük mücadelesinin geleceği açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.   

Yoğun ilgi gösterilen panelde ilk konuşmayı yapan Aydın Çubukçu, AKP iktidarının dış politikada izlediği mezhepçi, baskıcı, ayrımcı ve düşmanca tutumu iç politika haline getirdiğini, Sünni ve Türk diye tanımladığı kendisi ve kendisi etrafında toparladıklarıyla ayrımcılığı geliştirerek şiddete dayalı bir yönetim sürdürdüğünü belirtti. Bu ortamda demokrasi ve özgürlük isteyen halkın önüne büyük ve geniş bir ittifakla HDP’nin çıktığını belirten Çubukçu, “Nesnel ve gerçek olarak bu fırsatı değerlendirebilmek için elimizde bir seçim var. Bu seçimlerde parlamentoda halkın güçlü temsili yalnızca başlangıç olacaktır” dedi. Bölgenin bütün barış ve özgürlük isteyen halklarının karanlığın silindiğini, onurun ve umudun yeşerdiğini görmek istediğini belirten Çubukçu, “Bunu Ortadoğu halkları da Türkiye halkları da görecektir. Bütün utanç ve suçlarından temizlenmiş bir tarih bizi bekliyor” dedi. Seçimin iktidar partisi için bir ölüm kalım seçimi haline geldiğini belirten Çubukçu, “Onun için sandık başında her türlü sahtekârlığı yapmaya hazır. Bunu engelleyebilmek için halk olarak orada var olmak zorundayız. HDP’ye gönül veren herkesin oyunu takip etme görevi var” diye konuştu.

‘YÜZLEŞİLMESİ GEREKEN ÇOK ŞEY VAR’

HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Dr. Zeki Gül, İzmir’in çok kültürlü yapısına değinerek, “Selanik-Mardin hattının geçtiği bir kenttir. Zengin bir kültüre sahiptir. Halkların bir arada barış içinde yaşama arzusunu hayata geçirmek için adayız” dedi. Sağlık alanına ilişkin verilerle sağlık sistemini anlatan Gül, Gebze Dilovası’nda yaşandığı gibi AKP’nin halkın sağlığı ile ilgili gerçekleri söyleyen bilim insanlarını yargıladığına vurgu yaptı. CHP’nin Dünya Bankası kökenli adaylarına gönderme yapan Gül, “Bu ülkeyi Dünya Bankası’na emanet ettirmemek gerekiyor” dedi. İzmir’in geçmişte SSK’lı sayısı en yüksek ikinci kent olduğunu hatırlatan Gül, dinin iktidar tarafından nasıl işlevlendirildiğine örnek olarak şunları söyledi: “Diyanet SSK’nın devrinden üç gün sonra toplandı ve ‘SSK ile özel sigorta şirketleri arasında fark yoktur’ dedi. Aile İrşad Birimleri nasıl işliyor bunları incelemek lazım.” İzmir’de yeni alınan bir kararla işkence ile gündeme gelen bir karakolun cemevi yapılması kararı verildiğini belirterek, “Bu toplumda yüzleşilmesi gereken pek çok konu var, işkence de bunlardan biri. Bu yüzleşmeyi yapmadan, kan izlerini duvardan silmeden olmaz” dedi.

‘SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ’

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü de, 7 Haziran seçiminin Recep Tayyip Erdoğan açısından trajik bir seçim olacağını kaydetti. Kürkçü, “Onu altından sarayına hapsetmek istiyoruz” dedi. Yüzde 10 barajını aşabilmek için halkın gücünün sıçrama tahtasına ihtiyaç olduğunu belirten Kürkçü, halkın kendilerine parlamentonun yolunu güçlü şekilde açması durumunda dağdaki gerillanın da, savaş karşıtının da, işçinin emekçinin, Gezi’nin de parlamentoda temsilcisi olmak bir mücadele odağı haline gelmek istediklerini belirtti.

HDP’nin en az 30 sandalyesinin gasbedilmiş durumda olduğunu ifade eden Kürkçü, İzmir halkının da Türkiye halklarının da bu seçimlerde ortaya çıkan imkânı değerlendirerek temsilcilerini daha güçlü bir şekilde meclise göndereceğine inandığını belirtti. Kürkçü sözlerini, “Bizim tek bir planımız var; Tayyip Erdoğan’ı ya başkan yaptırmayacağız, ya başkan yaptırmayacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasan Ferit Gedik davasında 4 sanık daha tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Barış elçisi Aysel Doğan’a özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...