27 Nisan 2015 05:55

Demokrasi dersi vermek de polise kaldı

Paylaş

Yaklaşık 250 bin öğretmen atamayı beklerken, Hani Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde öğretmen olmayınca, Felsefe, Demokrasi ve İngilizce dersleri için polisler görevlendirildi. Polislerin derste Kürt ve Zazaların ayrı ırklar olduğu yönünde beyanlarda bulunduğunu belirten iddia eden öğrenciler, derslerde bir verim alamadıklarını söyledi. 

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan Hani Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Atanacak öğretmenlerin bulunmadığı branşlara, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ilçe kaymakamlığı izni ile Eğitim Fakültesi mezunu polislerin girebileceği" şeklindeki beyanı esas alınarak, binlerce öğretmenin atama beklediği Felsefe, Demokrasi ve İngilizce derslerine polisler görevlendirdi. Öğrenciler, derse giren polis memurları çoğunluğu Kürtçenin Kirmançkî lehçesini konuşan yurttaşların yaşadığı Hani'de, kendilerine Kürt ve Zazaların ayrı ırk olduğu yönünde beyanlarda bulunduğunu söyledi. 

POLİSLERİN ZAZA-KÜRT BİLGELİĞİ!

Lisede okuyan öğrenciler, derse giren polislerin girdikleri branşlarda bir bilgi sahibi olmadıkları için, derslerden bir verim alamadıklarını belirtirken, 11. sınıf öğrencisi R.A. , "Polislerin girdiği derslerde bu güne kadar hiçbir şey işlemedik. Dersimize giren polisler, sınıfta düzeni dahi sağlayamıyor" şeklinde konuştu. 

E.C. isimli 11. sınıf öğrencisi ise yurttaşların çoğunluğunu Zazaların oluşturduğu ilçede, derse giren polislerin Zaza ve Kürtlerin ayrı ırklar olduğunu ve farklı yerlerden geldiğini söylediğini belirterek, "Bizim dersimize giren polis, ilk geldiğinde tanışma faslından hemen sonra Kürtlerin İran'dan geldiğini, Zazaların Kürt olmadığını farklı bir ırk olduğunu söyledi" dedi. 

'ÖĞRENCİLERİ EMNİYETE GÖTÜRÜYORLAR'

Polislerin girdiği Felsefe, Demokrasi ve İngilizce derslerinde Kürt ve Zazaların ayrı ırk olduğunu söylediğini belirten bir başka öğrenci Y.Ç. ise, "Samimiyet kurdukları kimi öğrencilerle halı saha maçına gidiyorlar, ondan sonra emniyete götürüyorlar. Bazen bizlere emniyette bulunan spor alanımıza gelin falan diyorlar ama bazılarını da tek çağırıyorlar emniyete. Orada ne yapıyorlar bilmiyorum" şeklinde konuştu. (Diyarbakır/DİHA)
    

ÖNCEKİ HABER

'Gelin birlikte yeni yaşamı kuralım'

SONRAKİ HABER

Mahkeme: Çocuğa dokunmak bile istismar suçudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...