26 Nisan 2015 19:11

Şakran Cezaevi'nde hamile 3 çocuk hücrede tutuluyor!

Şakran Cezaevi'ndeki 18 yaşından küçük 3 çocuğun hamile oldukları gerekçesiyle tek kişilik hücrelerde tutularak, ağrıları olmasına rağmen revire götürülmedikleri belirtildi.

Paylaş

Şakran Cezaevi'ndeki 18 yaşından küçük 3 çocuk hamile oldukları gerekçesiyle tek kişilik hücrelerde tutularak, ağrıları olmasına rağmen revire götürülmedikleri belirtildi.

Tutuklu çocuklara yönelik hak gaspları ile kamuoyunun yakından bildiği Şakran Cezaevi'nde hak gasplarının artarak devam ettiği ortaya çıktı. Şakran Cezaevi’nde tutulan kadın tutukluların avukatları aracılığı ile kamuoyuna gönderdiği mektupta, tutuklu çocukların içerisinde bulunduğu ağır tablo bir kez daha gözler önüne serilirken, cezaevinde oluşturulan özel ekiple tutuklulara psikolojik işkence yapıldığına dikkat çekildi. Kadın tutuklularmektuplarında, hamile oldukları gerekçesiyle 18 yaşından küçük 3 çocuğun, koğuşlarına gönderilmeyerek tek kişilik hücrelerde tutulduklarını aktardı.

Mektupta, hamile olan 3 çocuğun sancıları olmasına rağmen revire gönderilmeyerek, zorla ayağı kaldırılarak sayıma dahil edildiklerini kaydedilerek, ayrıca bazı gardiyanların çocuk tutukluların odalarına girerek televizyon kumandalarını ellerinden aldığı, ağır hakaretlerde bulunulduğu aktarıldı.

'ÜZERİNE KAYNAR SU DÖKÜLDÜ'

Hücrede tutulan ve akli dengesi bozuk olan Hanım Dudu isimli adli tutuklunun da, sürekli kriz geçirerek hücre camlarını kırarak kendisine zarar verdiği belirtilen mektupta, kriz geçiren bu tutuklunun elbiselerini çıkararak ıslak battaniyeye sarılarak uyuduğu ifade edildi. Mektuplarında, cezaevi yönetiminin Dudu'yu camları olmayan bir hücreye koyduğunu kaydeden kadın tutuklular, hücrelerin sıcaklığının diğer koğuşlara oranla daha düşük olduğu için Dudu’nun sürekli “üşüyorum, soğuk” diye bağırdığını aktardı. Kadın tutuklular, gardiyanların Dudu’nun psikolojik sağlığının yerinde olmadığını bildikleri halde üzerine kaynar su dökerek, yakma girişiminde bulunduğunu belirtti.

Cezaevi yönetiminin Dudu'ya kendilerinin de bilmediği birtakım haplar verdiğini ve uyutulduğunu ifade eden tutuklu kadınlar, saat başı tüm hücrelerde insan psikolojisini bozacak şekilde kontroller yapıldığını ve ilaçla uyutulan insanların bile zorla uyandırıldığını ifade etti.

Gönül adlı başgardiyana dikkat çeken tutuklu kadınlar, bu kadının bulunduğu ekibin A takımı olarak adlandırıldığını ve tutuklulara psikolojik işkenceler yapıldığını fade ederken, tüm suç duyurularına rağmen başgardiyan ve ekibine dair hiçbir cezai işlem yapılmadığını belirtti.

Şakran Cezaevi'nin açıldığı günden bu yana tutuklular için bir cehenneme çevrildiğini belirtirken tutuklu kadınlar, kamuoyunun bu konuda duyarsız kalmasından şikayet etti. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EuroChallenge'in şampiyonu Trabzonspor'u 63 - 64 yenen Nanterre oldu

SONRAKİ HABER

'Cisr saldırısına Türkiye sınırından 5 bin militan katıldı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...