26 Nisan 2015 18:12

EuroChallenge'in şampiyonu Trabzonspor'u 63 - 64 yenen Nanterre oldu

Avrupa basketbolunun üç numaralı kupası olan FIBA EuroChallenge finalinde Trabzonspor Medical Park ile Fransız ekibi JSF Nanterre arasında Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı misafir takım son saniyede bulduğu basketle 64-63 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Paylaş

Avrupa basketbolunun üç numaralı kupası olan FIBA EuroChallenge finalinde Trabzonspor Medical Park ile Fransız ekibi JSF Nanterre arasında Hayri Gür Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı misafir takım son saniyede bulduğu basketle 64-63 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Trabzonspor tarihinde ilk kez mücadele ettiği kupada müthiş bir taraftar desteği ile sahaya çıktı. 7 bin 500 kapasiteli salonu tamamen dolduran bordo mavili taraftarlar, tezahüratları ile salonu inletti. Az sayıdaki Nanttere taraftarı da takımlarını yalnız bırakmadı.

Müsabakada ilk sayıyı Trabzonspor Medical Park buldu. Sonrasında karşılıklı sayılarla skor üstünlüğü sürekli el değiştirdi. Karşılıkla basketlerle geçilen ilk periyotta Trabzonspor, Bost, Stipanov, Marshall ve Velikovic ile sayılar buldu. Rakip Nanttere de ise Nzeulie, Campel ve Jaiteh pota altında etkili olan isimlerdi. İlk periyot Fransız ekibinin 19-17 üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyotta da daha etkili olan misafir takım, Suhler ve Gomis’in basketleriyle 15. dakikayı 28-22 önde geçti. Etkili oyunun kalan dakikalarda da devam ettiren Fransa takımı Nanttere, ilk devreyi 9 sayı önde tamamladı: 37-28.

İkinci yarıda da etkili oyunun devam ettiren Nanterre takımı, Shuler ve Nzeuli ile bulduğu sayılarla 25. Dakikada farkı 12 sayıya çıkarttı: 36-48. Bu periyorun son bölümlerinde taraftarının da müthiş desteği ile pota altında etkili olan Trabzonspor, üçüncü çeyreğinin bitimine 2 dakikadan az süre kala farkı 5 sayıya kadar indirdi. Atağını devam ettiren Trabzonspor, sahanın etkili isimlerinden Bost ile bulduğu sayı ile farkı 3 sayıya indirdi. Trabzonspor'un sayılarına Campell’in üçlüğü ile cevap veren Nanttere, üçüncü periyodu da 6 sayı önde tamamladı: 47-53.

Karşılaşmanın son çeyreği de müthiş bir mücadele sahne oldu. Trabzonspor'un farkı kapatma çabalarına, misafir takım izin vermedi. Ancak Trabzonspor, Velikovic ve Ivanov ile üst üste bulduğu sayılarla 33. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 54-56. Bitime 5 dakika kala da skora denge geldi: 56-56. Trabzonspor, Ivanov ile serbest atıştan bulduğu bir sayı ile öne geçti ama üstünlüğünü koruyamadı. Son 2 dakikaya 59-59 berabere girildi. Fransız takımı üçlüklerine bir türlü engel olunamayan Weems ile bulduğu sayı ile bitime bir dakika kala farkı 3 sayıya çıkarttı: 59-62. Hardy’nin serbest atışlarıyla fark yeniden bir sayıya indi: 61-62. Trabzonspor, bitime 14 saniye kalan Hardy ile bulduğu sayıyla 63-62 öne geçti. Ancak Fransa temsilcisi son saniyede Campell ile bulduğu sayıyla maçı 64-63 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Bordo mavili basketbolcular son saniyedeki basketle kaybedilen kupa sonrası büyük üzüntü yaşadı. Konuk takımın hocası ve oyuncuları Trabzonsporluları teselli etti.

Daha sonra yapılan törenle tarihinde ilk kez katıldığı EuroChallenge Final Four’u ikinci tamamlayan Trabzonspor’a madalyaları verildi. Şampiyon takım Nanterre’nin madalyalarını İçişleri Bakanı Sabahatten Öztürk, kupasını ise FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel verdi. Turnuvanın en başarılı oyuncusu da Nanttere takımından Campell seçildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

HDP adayları Tuzla'da deri işçileriyle buluştu

SONRAKİ HABER

Şakran Cezaevi'nde hamile 3 çocuk hücrede tutuluyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...