26 Nisan 2015 14:16

Çiğli’de 1 Mayıs öncesi işçi şenliği

Emek Partisi Çiğli İlçe Örgütü 1 Mayıs öncesi dayanışma şenliği düzenledi. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe sendika yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin yanı sıra HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları da katıldı.

Paylaş

Emek Partisi Çiğli İlçe Örgütü 1 Mayıs öncesi dayanışma şenliği düzenledi. Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe sendika yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin yanı sıra HDP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayları da katıldı.

Etkinlik Emek Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Özdem’in açılış konuşmasıyla başladı. Açılışta Mayıs ayının ülkemiz ve bölgemiz için önemine değinen Özdem, salondaki yüzlerce emekçiyi 1 Mayıs’ı birlikte örgütlemeye davet etti.

Çiğli İşçi Kurultayı adına söz alan ZF Lemförder işyeri temsilcisi Ümit Bingöl, 1 Mayıs’ın işçiler için tarihsel öneminden bahsederken 50 bin işçinin çalıştığı Çiğli Organize’de 1 Mayıs’ı yaşatmanın ve hak mücadelesini yükseltmenin tüm işçilerin görevi ve sorumluluğu olduğunu dile getirdi.

Amcor Tobacco fabrikasından Basın İş Şube Yöneticisi Okan Alşen, 1 Mayıs’ın örgütlenme hamlesine çevrilmesi gerektiğini dile getirerek, “Kazanılmış hakların teker teker elimizden alındığı bir dönemde birlik ve beraberliğin arttırılması için vargücümüzle çalışmalıyız” dedi.

Gaziemir Serbest Bölge’de sendikalaşma mücadelesi veren SF Deri işçileri adına söz alan DERİTEKS üyesi Mehmet Cin şunları söyledi, “Direnişe çıkmış 14 arkadaşımın selamıyla böyle bir etkinlikte yer almaktan onur duyuyorum, çalışma koullarımız gereği herhangi bir kültürel etkinliğe katılamıyorduk. Dayanışmanın ruhunu direnişte öğrendik.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Dr. Zeki Gül ise, 7 Haziran seçimlerinin herkesten önce emekçilerin ilgi odağı olması gerektiğini belirtti. HDP’nin 35 sayfalık seçim bildirgesinin herkes tarafından özenle okunması gerektiğini dil getiren Gül, HDP’nin kavgasının sadece seçimlerde barajlarla olmadığının altını çizerken, emek sorunu, iş cinayetleri, çalışma yaşamı, sağlık ve çevre sorununu halkçı ve bilimsel açıdan çözebilecek tek programın HDP’de olduğunu dile getirdi. Gül, “Hükümet kurup iktdar olamayanları çok gördü bu ülke, ama biz hükümet olmadan iktidar olacağız” dedi.
HDP’nin adaylarından Av. Eylem Yıldız ve Şehnaz Baba Aktaş da seçimlerde kadın tavrının ve bu konuda somut duruşların önemli olduğuna vurgu yaparken, bu konuda HDP’nin diğer meclis partilerini bir hayli geride bıraktığını dile getirdiler.

Emek Partisi adına söz alan Abdullah Varlı, seçimlere yaklaşırken hükümetin provokasyon planlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. “Türkiye’de emekten, barıştan ve demokrasiden yana bir gelecek arayan herkesin bu dönemde sorumluluğu artmıştır ve bu sorumluluğa göre davranmalıdır” diyen Varlı, Emek Partisinin 1 Mayıs sloganın gayet net olduğunu ifade etti.  Varlı sözlerini şöyle sürdürdü, “İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak için tüm işçilerin politika yapması gerekiyor, bunun için tüm işçilerin birleşmesi, birarada hareket etmesi gerekiyor. Demokrasi için, barış için, kardeşlik için bu seçimlerde barajları aşmak gerekiyor. Türkiye’de bir şeyleri değiştirmek gerekiyor” dedi.

Etkinlik Baharın Sesi Kadın Korosu ve Grup Yeldeğirmeni konseriyle, halaylar eşliğinde son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sosyoloji Öğrencileri Kongresi Artvin'de yapıldı

SONRAKİ HABER

Davutoğlu, mahkeme kararı için 'darbe' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...