25 Nisan 2015 19:23

Hidayet Karaca ve tutuklu polislere tahliye kararı çıktı

Paylaş

CİHAN'nın haberine göre Paralel yapı' soruşturmasında tutuklanan Silivri Cezaevi'nde bulunan 75 ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile ilgili Asliye Ceza Hakimlikleri'nce tahliye kararı verildiği; ancak kararın UYAP’a girişinin engellenmek istendiği ileri sürüldü.

El Cezire'nin haberine göre ise  polislerin birçoğunun tahliyesine karar verildi. Ancak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği "Tahliye talebini değerlendirme yetkisi bende" diyerek şüphelilerin tahliye olmaması yönünde karar verdi.

Karar metni sosyal medyadan da paylaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile Cumhuriyet başsavcıvekilleri ve İstanbul Adalet Komisyonu başkanlarının adliyeye gelerek kararın UYAP’a girmesini engellemek istedikleri ileri sürülüyor. Polis avukatlarından Avukat Kemal Şimşek Twitter'dan “Adliyeden tahliye haberleri geliyor. Çağlayan'a geçiyoruz. Avukatların adliyeye alınmadığı bilgisi var.” mesajını paylaştı.

'HAKİM TAHLİYE KARARINI VERDİYSE KİMSE BUNU ENGELLEYEMEZ'

Hidayet Karaca'nın Avukatı Gültekin Avcı, "UYAP'a girilmesi engellendiğinde, hakim kararını kurye ile cezaevine gönderir ve tutuklular tahliye edilir. Hakimin kararının UYAP'a girilmesini engellemek hukuka darbe yapmak anlamına geliyor. Hakim ve savcıların hiçbir merciden emir almayacağı ve engellenemeyeceği şeklinde anayasanın amir hükmünün çiğnenmesi anlamına geliyor." bilgisini verdi.

Polis avukatlarından Avukat Ömer Turanlı, Samanyolu Haber TV'ye bağlanarak konuyu değerlendirdi. Turanlı, "Hakimin kararı Türk milleti adına kararı vermiş, bunu hiçbir merci makam bunun uygulanmasını engelleyemez. Engellemeye kalkarsa, alenen suç işlemiş olur." değerlendirmesinde bulundu. Avukat Turanlı, Başsavcı, başsavcı vekilleri ve adalet komisyonu başkanlarının bir hakimin kararını engellemeyeceğinin altını çizdi.

TAHLİYE KARARININ ARDINDAN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ HAREKETLENDİ

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında tahliye kararının ardından Çağlayan Adliyesi'nde hareketli dakikalar yaşanıyor. Çağlayan Adliyesi içerisine çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve TOMA aracı getirildi.

ADLİYE ÖNÜNDE GAZETECİLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Karaca ve polislerin tahliyesini bekleyen avukatlara ve gazetecilere polis müdahale etti. Avukat Gültekin Avcı açıklama yapmak için geldiği sırada polisler müdahale etti. Zor kullanan polis, tekme atarak şiddet uyguladı. Gültekin Avcı bu sırada yere düştü. 

Tutuklu avukatlarını ve gazetecileri önce Adliye önündeki meydana kadar "iteleyen" polis ekipleri, daha sonra buradan da uzaklaştırdı. Adliye’ye çıkan ara sokaklar girişe kapatıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin kalkanları önünde açıklama yapan Avcı, “Kanunsuzca tutuklanan Hidayet karaca ve polisler hakkında tahliye kararı verildi” dedi. Bu sırada polis, yeniden müdahale etti. (HABER MERKEZİ)

İŞTE KARAR 

    

 

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, halifeliğini ilan edecekti

SONRAKİ HABER

Halkın takımı FC United of Manchester bir üst ligde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...