25 Nisan 2015 13:06

Diyarbakır'da Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi

Amed Ekoloji Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını protesto etti, Çernobil faciası hatırlatıldı.

Paylaş

Amed Ekoloji Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımını protesto etmek amacıyla Sento Caddesi'ndeki billboardlar önünde basın açıklaması düzenledi. Eylemde ekolojistler adına açıklama yapan Talat Çetin, 26 Nisan 1986'da yaşanan Çernobil Nükleer Santral Felaketi'nin yaşandığını belirterek, aradan geçen 29 yıla rağmen hala Karadeniz bölgesinde radyasyonun etkilerinin görüldüğünü ifade etti. 

Çernobil Nükleer Santrali'ni inşa eden Rus Rosatom şirketinin Akkuyu'da Nükleer Santral Projesi'nin ortağı olduğu ve tüm tepkilere rağmen santralin temelinin atıldığını vurgulayan Çetin, Nükleer santralin en büyük bedelini Karadeniz halkının ödediğini belirterek "Bizleri bisiklet süren, gülümseyen masum çocuklarınızla kandıramazsınız" diyerek yapılan reklam afişlerine tepki gösterdi. 

Çetin, "Akdeniz halkına ve Mersin Nükleer karşıtı Platforma ve tüm yaşan savunucularına 'mücadeleniz mücadelemizdir' diyor ve herkesi tüm kirli enerji politikalarına karşı durmaya, sesini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG'li Önen son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...