25 Nisan 2015 04:38

Nusra ve müttefikleri, Cisr eş Şuğur'u ele geçirdi

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlip eyaletinde el Nusra Cephesi öncülüğündeki cihatçı gruplar Cisr eş Şuğur'u da ele geçirdi. Böylece Suriye hükümetinin İdlip'teki en güçlü kalesi düşmüş oldu.

Paylaş

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlip eyaletinde el Nusra Cephesi öncülüğündeki cihatçı gruplar Cisr eş Şuğur'u da ele geçirdi. Böylece Suriye hükümetinin İdlip'teki en güçlü kalesi düşmüş oldu.

AFP’nin haberine göre Nusra ve müttefikleri Cuma günü gerçekleştirilen operasyonlarda ilerleme kaydetti. Silahlı gruplar kasaba çevresindeki 3 kontrol noktasını daha ele geçirdi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Haklarını Gözlemevi'ne göre şiddetli çatışmaların devam ettiği kırsal bölgede Suriye ordusu 34 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Nusra Cephesi kente girebilmek için çok sayıda intihar saldırısı düzenledi. Nusra’nın 15 intihar bombacısını Cisr eş Şuğur’a gönderdiği bildirildi.

Şu ana kadar saldırılarda en az 60 asker ve 43 cihatçı(13’ü Çeçen) öldürüldü.

Al Arabiya sabah saatlerinde Nusra ve müttefiklerinin Cisr eş Şuğur'u ele geçirdiğini belirtti. SİHG Sözcüsü Rami Abdül Rahman da "Kentin neredeyse tamamı Nusra'nın kontrolünde" dedi.

CİSR EŞ ŞUĞUR'UN STRATEJİK ÖNEMİ BÜYÜK

El Kaide’nin Suriye kolu olan el Nusra Cephesi ve müttefikleri, ‘Fetih Ordusu’ adı altında bir araya gelerek 3 hafta önce İdlip kent merkezini ele geçirmişti. Suriye hükümeti bu gelişme üzerine eyaletin merkezini Cisr eş Şuğur’a taşımıştı. Çoğunluğu silahlı grupların kontrolünde bulunan İdlip’te hükümet kent merkezinin güneyindeki Ariha ve Cisr eş Şuğur’daki hakimiyetini sürdürüyordu. Ancak Lazkiye eyaleti ve Türkiye sınırında bulunan Cisr eş Şuğur’un düşmesi stratejik olarak büyük bir kayıp anlamına gelecek. Bu durum, silahlı grupların Lazkiye üzerindeki tehdidini artıracak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Anne ve 2 oğlu sobadan sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

IŞİD, Mınbic'te 10 kişiyi infaz etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...