24 Nisan 2015 12:03

Jandarma HES eylemine saldırdı soruşturma vatandaşa açıldı

Tokat’ın Zile ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) protestosu için 15 Mart’ta düzenlenen yürüyüşe katılanlardan 56’sı hakkında 7 ayrı suçlamadan soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Tokat’ın Zile ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) protestosu için 15 Mart’ta düzenlenen yürüyüşe katılanlardan 56’sı hakkında 7 ayrı suçlamadan soruşturma başlatıldı.

Tokat’ın Zile ilçesinde Çekerek Irmağı üzerine özel bir firma tarafından yapılması planlanan 3 HES’e karşı 15 Mart’ta eylem düzenlendi. Eyleme bölgede bulunan köylüler ile İstanbul’dan otobüslerle gelenlerin bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Yapalak köyü girişinde toplanan kalabalığa ayrıca CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP İl Başkanı Dursun Aytaç da destek verdi. Vatandaşlar, firmanın şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti. Ancak jandarma vatandaşlara biber gazıyla saldırdı. 

56 KÖYLÜ HAKKINDA SORUŞTURMA

Yaşanan olayın ardından soruşturma açıldı. Bu kapsamda vatandaşların şantiyeye, şantiye içindeki iş makinelerine, araçlara, Zile Belediyesi otobüsüne, bir akaryakıt istasyonu ve markete, jandarma personeli ve araçlarına taşlarla saldırdıkları ileri sürüldü. 56 kişi hakkında “Memura mukavemet”, “Ulaşım ve seyahat özgürlüğünü kısıtlama”, “Mala zarar verme”, “Çalışma hürriyetini engelleme, kasten yaralama”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “hakaret” ve “tehdit” suçlarını işledikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Ayrıca, olayda güvenlik görevlilerine tahsis edilen otobüslerin camları kırılan Zile Belediyesi de şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında tespit edilen 56 kişinin savcılık tarafından ifadesinin alınmasına başlandığı öğrenildi. (Tokat/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

‘13 Mayıs mücadele günü olmalı’

SONRAKİ HABER

‘Ekoloji ve sınıf mücadelesi bir bütün’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...