21 Nisan 2015 12:47

Utancın 100. yılında Ermeni aydınlar anılıyor

Paylaş

Anadolu Kültür ve Kalan Müzik işbirliğiyle, 1915 yılında ölüme gönderilen Ermeni aydınların anısına “In Memoriam | 24 Nisan” başlıklı bir konser düzenlenecek. Konser, İstanbul Kongre Merkezi’nde, yarın (22 Nisan) saat 20.30’da gerçekleşecek. Anma etkinliği Kalan Müzik’in sayfasından da tüm gece canlı yayınlanacak. 

1915 yılında tutuklanan, sürgüne gönderilen ve öldürülen Ermeni aydınların, şairlerin ve yazarların anısına düzenlenecek gecede Kardeş Türküler, Ara Dinkjian ve Onnik Dinkjian,  Erkan Oğur, Ertan Tekin, Hasmik Harutyunyan, Karine Hovhannisyan, Haig Yazdjian, Şahan Arzruni, Erman İmayhan, Eileen Khatchadourian, Henning Schmiedt, Haïg Sarikouyoumdjian, Gaguik Mouradian, David Mayoral ve Jordi Savall sahne alacaklar. Zülfü Livaneli’nin “Hommage to Gomidas” bestesi ise ilk kez bu gecede icra edilecek. Gecede ayrıca Ermeni şair ve yazarların eserlerinden okumalar da yer alacak.

“In Memoriam 24 Nisan” Konseri Kalan Müzik’in internet sayfasında da canlı yayınlanacak. Canlı yayın linki: http://kalan.com/2015/04/18/canli-yayin-in-memoriam-konseri-24-nisan-2030da/

Konuya ilişkin gazetemizin Ara Dinkjian röportajı:

 Ara Dinkjian: Fransa doğumlu babama nerelisin derseniz 'Diyarbakırlıyım' der

 

 

ÖNCEKİ HABER

Olay olmamasına rağmen mahalleyi basan polis halka saldırdı

SONRAKİ HABER

‘HDP kendisinden bekleneni fazlasıyla yaptı şimdi sıra Türkiye toplumunda'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...