19 Nisan 2015 17:48

Celal Doğan: 7 Haziran’da sahte ampulleri söndüreceğiz

Paylaş

HDP’nin Gaziantep seçim çalışmaları tüm coşkusuyla devam ediyor. Merkez Şahinbey ve Şehitkamil İlçelerine bağlı Vatan, Çıksorut, Güzelvadi, Şirinevler ve Nizip İlçesinde açılan seçim bürolarının ardından çalışmaların düzenleneceği Seçim Koordinasyon Merkezi de açıldı. 

Devlet Tiyatrosu karşısında açılan Seçim Koordinasyon Merkezine ilgi yoğundu. Adaylar çekilen halaylarla karşılanırken, seçim otobüsü üzerinden adaylar tek tek halkı selamladı. Adaylardan önce ilk olarak konuşan HDP İl Eş Başkanı Dilan Çetinkaya, “Barış idaresinin temsilcileri olarak inançla, umutla, inatla barış projesini özgürlük limanına yaklaştıracağız. Tüm halkımıza da 8 Haziranda özgür bir güne uyanmak umuduyla söz veriyoruz” dedi. 

‘HALKLARIN BAHÇESİNİ KURACAĞIZ’

İşçi ve emekçilerin adayı olarak HDP’den aday olan Emek Partisi Antep İl Başkanı Mecit Bozkurt, “Ezilenlerin, sömürülenlerin, yok sayılanların, emekçilerin ve Başpınar’da şuan işten atılan 20 bin işçinin sesini meclise taşımak için 7 ve 8 Haziranda demokrasi şöleninde buluşmak üzere” dedi. 

Bütün adayların birer konuşma yaptığı açılışta HDP 2. Sıra Adayı Prof. Mahmut Toğrul da, halkların bahçesini kuracaklarını belirterek, “Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, Arabıyla, Çerkeziyle bütün halklarla tek yürek olarak hep birlikte halkların bahçesini HDP çatısı altında kuracağız” dedi. Siyasi iktidarın Ortadoğu’da uyguladığı politikaları Antep’te binlerce işçinin işsiz kalmasına neden olduğunu söyleyen Toğrul, “Bu politikalara dur demin yolu 7 Haziran’da HDP çatısı altında sandıklarda güçlü bir ses vermektir. Bizler sizlerin destekleriyle ayrım gayrım yapmadan bu sistemin silesini yemişler olarak 7 Haziranda sarayları kolaylıkla yıkacağız” dedi. 

KENDİ FARKIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Son olarak konuşan HDP Antep 1. Sıra Adayı Celal Doğan ise, bugün ülkede barajları aşacak unsur olduklarını dile getirerek, sahte ampulleri söndüreceklerini ve faşizmi sandıklara gömeceklerini söyledi. Antep’te kendi belediyecilik dönemine atıf yapan Doğan, kimseye ayrım gayrım yapmadığını, AKP dönemiyle sadece bazı kesimlere belediyenin kapıların açıldığını ve milletvekili seçilmeleri durumunda kendi farklarını tekrar göstereceklerini vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. (Gaziantep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Yayınlama özgürlüğünü okurlar da istemeli’

SONRAKİ HABER

Önder: Davutoğlu Cem Yılmaz’ı da geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...