19 Nisan 2015 07:06

Reyhanlı'da HDP'ye dönük provokasyon kışkırtılıyor

Reyhanlı'da HDP'nin seçim bürosu önündeki bayrakları indirmek isteyen saldırganlar, sosyal medya üzerinde başlattıkları kampanyalar ile HDP'ye dönük provokatif tehditlerde bulunuyor.

Paylaş

HDP'ye yönelik Antalya-Serik İlçe Örgütü, Ankara Genel Merkez ve Rize-Fındıklı'da partinin seçim bürosuna dönük gelişen saldırılarla bu kez Hatay Reyhanlı'da karşılaşıldı.

Partinin açtığı seçim bürosunda asılı bulunan parti bayrakları güpegündüz indirilmek istendi. Sosyal medya üzerinde "Hatay/Reyhanlı'da HDP'yi istemiyoruz" isimli sayfa kurarak, HDP'ye dönük ırkçı söylemlerde bulunan kişiler, provokasyonları kışkırtarak, HDP bürolarına saldırı çağrılarında bulunuyor.

Sosyal medyada paylaştığı video ve fotoğraflar ile HDP bayraklarını Reyhanlı'da astırmayacağını yazan Faik Ezgi isimli şahıs, "buna hakkın yok" yönünde aldığı karşılığa rağmen sayfasına "Ben sökerim, ben de bu bayrakları buraya astırmam" diye yazıp, tehditler savurdu.

Yurttaşların gözü önünde bayrakları indirmeye çalışan Ezgi ve arkadaşlarına müdahale eden partililerin sağduyulu davranmaları sonucu olay büyümüzken, faşist grup temsilcilikten uzaklaştırıldı. Ancak bununla yetinmeyen Ezgi ve beraberindekilerin bayrakları indirmek için tekrar bir girişimde bulunduğu ve büronun karşısında bulunan bir alana da Atatürk baskılı Türk bayrağı astığı belirtildi.

HDP'ye ait bayrakların bir kısmını indiren söz konusu şahıslara dönük polis tarafından herhangi bir işlem başlatılmazken, HDP temsilciliği ile HDP'ye destek veren Çerkez Derneği etrafında güvenlik önlemi aldığı belirtildi. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

En büyük toplu mezar: 700 göçmen daha Akdeniz'de kayboldu

SONRAKİ HABER

Çözüm süreci baskıya giderken düşmüş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...