19 Nisan 2015 05:19

Rize'de HDP'nin seçim bürosuna saldırı

Cumhurbaşkanı ve AKP kurmaylarının hedef gösterdiği HDP'ye yönelik saldırılar sürüyor. Rize/Fındıklı'da HDP'nin seçim irtibat bürosuna faşist bir grup tarafından saldırı düzenlenerek, büro yakılmak istendi.

Paylaş

Rize'nin Fındıklı ilçesinde HDP'nin seçim irtibat bürosuna saldırı düzenlendi. Gece saat 03.00 sıralarında seçim bürosunun camını kıran saldırganlar içeriye yanıcı madde atarak yaktı. Büroda çıkan yangını fark eden bina sakinleri yangına kendi imkanları ile müdahalede bulunarak söndürdü. Çıkan yangında büroda maddi hasar meydana geldi.

Saldırıya dair bilgi veren HDP Rize Milletvekili Adayı Turgay Köse, "Gece saat 04.00 dolayında Fındıklı Emniyeti Müdürlüğü telefonla aranarak seçim bürosunda yangın çıktığı haberini verildi ve seçim bürosuna gelmemi istendi. Olay yerine geldiğimde yangın söndürülmüş olay yeri inceleme ekipleri inceleme yapıyordu" dedi. Saldırının başta Ankara ve Serik olmak üzere birçok yerde gerçekleşen saldırılardan bağımsız olmadığını belirten Köse, "Başbakan, Cumhurbaşkanı konuştukça seçim bürolarımız saldırıya uğramaktadır. Dört gün önce yine seçim bürosunun giriş kapısına tehdit içerikli mektup bırakılmış, dışarıya astığımız parti bayrakları ise indirilmişti. Konuyla ilgili her türlü başvuru yapılmasına ve bizzat ilçe kaymakamıyla görüşmemize rağmen yetersiz tedbirlerden dolayı bu olay gerçekleşmiştir. Yapılan saldırı kesinlikle münferit bir olay değil tasarlanarak gerçekleşmiştir" diye konuştu. (Rize/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

NBA'de Play-Off heyecanı başladı

SONRAKİ HABER

Özgür sinema için yeniden yollara düşmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...