18 Nisan 2015 11:12

Kız çocukları alıkoyan polisler görevden uzaklaştırıldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü, kentte haklarında kayıp ihbarı bulunan iki kız çocuğunu alıkoyan polislerin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, konuya ilişkin yapılan haberlerin ise polis teşkilatını karalamak için yapıldığı iddia edildi.

Paylaş

Siirt'te geçtiğimiz günlerde haklarında kayıp ihbarı bulunan 1997 doğumlu Z.G. ile 1999 doğumlu A.N. isimli kız çocuklarının, polis memurları H.E.Ş. ve T.K. tarafından evlerinde alıkonulmasının açığa çıkmasının ardından Siirt Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak, her iki polisin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Açıklamada, "Polis memurları H.E.Ş. ve T.K. ile sivil vatandaş olan M.G. sevk edildikleri adli makamlarca 'Kişi Hürriyetinden Yoksun Kılma (Çocuğun Alıkonulması)' suçundan haklarında işlem yapılmıştır. Siirt Valilik makamının 6 Nisan 2015 tarihli onayı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'n 137., 138., 140. ve 141. maddeleri gereğince; adı geçen polis memurları, görevden uzaklaştırılmış ve Ankara'dan polis müfettişi talep edilmiştir" denildi.

Yapılan açıklamada, çocukların zorla tutulduğu haberlerinin ise yalan olduğu iddia edildi. Buna ilişkin ise açıklamada şunlar yer aldı:

"M.G.'nin kız arkadaşlarını bulundukları eve davet etmesi üzerine adı geçen genç kızlar, polis memurlarının evine gelmişler. Olayda adı geçen şahısların alınan beyanlarında, genç kızların bahse konu eve kendi rızaları ile gittiklerini ve kendi rızaları ile evden ayrıldıkları belirtilmiş ve bayanlara karşı herhangi bir cinsel teklif veya zorlama olmadığı, sadece zaman geçirmek amaçlı oturdukları belirtilmiştir. Olay, gündüz 15.00 - 20.00 saatleri arasında gerçekleşmiş olup, basın yayın organlarının haberinde bahsedildiği gibi kızlar, polis memurlarının evinde gece konaklamamışlardır."

Kız çocuklarının avukatlar eşliğinde ifadelerinin alındığı da belirtilen açıklamada, konuya ilişkin haber yapan gazeteler hedef gösterilerek, "Basın-yayın organları olayı çarpıtarak haberleştirmiş ve tüm polis teşkilatı üzerinde olumsuz bir algı oluşturmaya çalışmıştır" denildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DSİ'nin gölet inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Cemil Çiçek, Hidayet Karaca'yı resepsiyona davet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...