18 Nisan 2015 05:41

Ezel Akay: HDP çok şey değiştirecek, sevaba ortak olalım

Yüzlerce aydının, sanatçının 'Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden uyanmak vaktidir' diyerek desteğini açıkladığı HDP'ye destek veren isimlerden birisi de yönetmen Ezel Akay. 'HDP çok şey değiştirecek' diyen Akay, aydınlara sanatçılara da çağrıda bulunarak, 'Artık içimizde kalmasın 'o verseydi bu olur muydu bu verseydi ne olurdu?' demeyelim sevaba hep birlikte ortak olalım' dedi.

Paylaş

Türkiye'de yakın tarihin en kritik seçimlerinden birisi olarak nitelendirilen 7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi tüm dikkatler ilk defa parti olarak seçime girecek olan ve anti-demokratik barajı da aşarak Meclis'e toplumun bir çok kesiminden, halktan ve inançtan temsiliyeti taşıması muhtemel HDP'nin üzerinde. Büyük bir demokrasi hamlesi yapması beklenen HDP'ye bu bağlamda bir çok çevreden destek gelmeye devam ediyor. İlk olarak aralarında Vedat Türkali, Murathan Mungan, Ece Temelkuran, Ahmet Ümit, Can Atalay, Gün Zileli, Haluk Yurtsever, Masis Kürkçügil'in gibi bir çok ismin bulunduğu yüzlerce aydının "AKP'yi geriletmek, barajları yıkmak için Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile dayanışmaya" başlığı ile yayınladığı destek çağrısının ardından 803 aydın da Nisan ayının başında yaptıkları "Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden uyanmak vaktidir" diyerek HDP'ye desteğini açıklamıştı.

HDP'ye destek veren isimlerden birisi de kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerden olan yönetmen Ezel Akay. "Tabutta Rövaşata" "Şelale" , "Güneşe Yolculuk" gibi filmlerin yapımcılığını üstlenen, "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" filminin genel yapım sorumlusu olan ve "Neredesin Firuze" ve "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filmlerinin de yönetmeni olan Ezel Akay, HDP'ye ilişkin görüşlerini DİHA ile paylaştı.

HDP'nin toplumun bir çok kesimini, halkı, inancı barındıran milletvekili adayı listesine dikkat çeken Akay, HDP'nin aday listesinin HDP'nin söyleminde ne kadar samimi olduğunu gösterdiğini söyledi. HDP'nin bu listesi ile aynı zamanda Türkiye'de diğer siyasi partilere de örnek olduğunu belirten Akay, "Daha önemlisi artık bütün partiler böyle yapmaya çalışıyor. Mesela kadın adaylar. HDP'nin kadın hareketi bu kadar güçlü olmasaydı gazeteler "Hangi partide kaç kadın aday var" diye haber yazmazlardı.Siyasette esas olarak önemli olan da bu zaten. Başka siyasetlere ilham vermek hatta onları vazgeçilmez argümanlarla kendi taleplerine yaklaştırmak. HDP bunu başardı" diye konuştu.

AKP’yi geriletmek, barajları aşmak için HDP’yle dayanışma çağrısı'na destek büyüyor

Türkiye'nin en büyük eksikliğinin gerçek anlamda özgürlük ve yaratıcılık olduğunu ve HDP'nin bu alanda çok fazla şeyi değiştireceğini söyleyen Akay, "HDP kesinlikle çok fazla şeyi değiştirecek. Bu çok açık ve artık herkes bunu görüyor" dedi.

'SEVABA HEP BİRLİKTE ORTAK OLALIM'
Aydınların, sanatçıların HDP'ye destek çağrısına da değinen Akay, son olarak şunları söyledi; "Herkes oy versin de.. Artık içimizde kalmasın 'o verseydi bu olur muydu bu verseydi ne olurdu?' demeyelim Sevaba hep birlikte ortak olalım." (DİHA)

HDP ve diğer partilerin seçim haberlerini 'Seçim 2015' Özel Sayfamızdan takip edebilirsiniz

ÖNCEKİ HABER

AKP ve CHP 23 vekil kaybetti, HDP 29 vekil kazandı

SONRAKİ HABER

HDP Genel Merkezine silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...