18 Nisan 2015 00:56

İlkokulda hadis ezberletip videoya kaydettiler

Eğitim Sen şube başkanı Kırşanlıoğlu, bu yaştaki çocukların soyut düşünme değil, somut düşünme evresinde olduğunu ifade ederek, sorunlar yaşanabileceği konusunda uyardı.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul Küçükçekmece Kanarya İlkokulunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için 1,2, 3 ve 4. sınıfa giden öğrencilere 23 tane hadis ezberletiliyor. Bu hadisleri ezberleyen öğrenciler videoya kaydedildi ve kutlu doğum haftası etkinliklerinde kullanılacak. Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, 1. 2. 3. sınıfa giden çocukların din kültürü ve ahlak bilgisi dersi görmediğini ve çocukları böyle bir uygulamaya tabi tutmanın pedagojik ve laik eğitimle bağdaşmadığını ifade etti.  

VİDEO KAYDI 

İstanbul Küçükçekmece Kanarya İlkokulunda, 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin başlangıcından itibaren, bu yıl düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için öğrencilere hadis ezberletiliyor. Okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin başlattığı uygulama ile 1,2,3 ve 4. sınıfların tamamına ezberlemeleri için 23 tane hadis dağıtıldı. Hadisleri ezberleyen öğrenciler ise kutlu doğum haftası etkinliklerinde kullanılmak üzere videoya kaydedildi. 

‘BU ÜLKEDE HERKES MÜSLÜMAN’

Öğrencilere hadis ezberletildiği haberi üzerine okula giden Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, öğretmen ve idareyle görüştü. Kırşanlıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, “Uygulamanın ideolojiyle ilgisi yok. Bu ülkede herkes Müslüman’dır” derken, okul idaresi de “Nasıl 23 Nisan’da şiir ezberleniyorsa, kutlu doğum haftasında da hadis ezberlenir” diyerek uygulamayı destekledi. 

‘PEDAGOJİK EĞİTİME AYKIRI’

Eğitim Sen İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, uygulamanın pedagojik ve laik eğitime aykırı olduğunu ifade ederek, “Hadislerin içeriğini tartışmak bizim görevimiz değil. Ama bu dönemdeki çocuklar, soyut düşünme zekasına henüz sahip değiller, somut işlem dönemindeler. Zaten böyle düşünüldüğü için de 4. sınıflar hariç bu çocukların müfredatında din kültürü ve ahlak bilgisi dersi yok. Çocuklar, bu konuları anlamaya müsait olmadığı için farklı sorunlar doğabilir. Kendi aralarında da sorunlar yaşayabilirler” diye konuştu. 

Okul idaresinin “Öğrencilere zorla ezberletmiyoruz” şeklinde yaptığı savunmayı eleştiren Kırşanlıoğlu, “Hadisler bütün sınıflara dağıtılmış. O yaştaki çocukların öğretmenin isteğini geri çevirip, ‘inancıma ters’ diyecek hali yok” dedi. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Disiplin Kuruluna başvuru yapacaklarını söyleyen Kırşanlıoğlu, “10 yaşından küçük öğrencilerimizin bu şekilde videoya kaydedilmesini doğru bulmuyoruz. Böyle uygulamalar imam hatip okullarında bile yok” şeklinde konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık müzeleri ranta mı açmak istiyor?

SONRAKİ HABER

Birlikte hareket etmekten başka çare yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...