10 Nisan 2015 00:53

Baba neden kitap okumuyorsun?

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Kitap okuma oranın düşük olduğu Van’ın Gürpınar İlçesinde Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu (BİST YBO) öğrencileri kitap okumanın önemine dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attılar. İlçe merkezinde bulunan bir çayevinin önünde bir araya gelen öğrenciler, her geçen gün okuma alışkanlığını yitiren büyüklerinin şaşkın bakışları arasında kitap okuma eylemi gerçekleştirdi.

Gürpınar Borsa İstanbul Kız Yatılı Bölge Okulu (BİST YBO) öğrencilerinin sıradışı kitap okuma kampanyası ilçede yaşayanların dikkatini çekti. Kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışan öğrenciler yaptıkları sıra dışı eylemle büyüklerinin de takdirini kazandı.

ÖĞRENCİLERDEN İLGİNÇ OKUMA EYLEMİ

Okuma etkinliği kapsamında ilçe merkezinde bulunan bir çayevinin önünde bir araya gelen öğrenciler ellerinde pankartlarla açık havada kitap okudu. Kitap kurtlarının bu davranışının dikkat çekmesi üzerine çayevinde bulunan ve orada geçen vatandaşlar da bu etkinliğe destek verdi. Güneşli ve güzel bir havada gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler topluca kitap okuyarak, her geçen gün daha da fazla okuma alışkanlığını yitiren büyüklerinin de takdirini kazandı.

‘BABA NEDEN KİTAP OKUMUYORSUN?’

“Baba Neden Kitap Okumuyorsun?”, “Zamanı Kitap Okuyarak Geçir”, Bir Kitap Bir İnsanın, Bir İnsan Bir Bölgenin Kaderini Değiştirir” dövizlerini taşıyan öğrenciler kahvelerde oyun oynayan, zamanını boşa geçiren büyüklerini kitap okumaya davet etti. Ardından öğrencilerin getirdiği kitapları alan büyükler de öğrencilere eşlik ederek kitap okumaya başladı.

‘İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYE ŞAHİT OLDUM’

“Farkındalık yaratmak, kitaba dikkat çekmek, ailelerin kitaba bakış açısını değiştirmek” amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere kapısını açan ve çay servisi yapan Halk Çayevi sahibi Vedat Melet adlı vatandaş,” 5 yıldır burayı işletiyorum. İlk defa böyle bir şeye şahit oldum. Bizler açısından çok farklı bir etkinlik oldu. Öğrencileri ve öğretmenlerini takdir ediyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

ÖĞRETMENLERİN PAYI BÜYÜK

Gürpınar BİST YBO Türkçe Öğretmenlerinin desteğiyle düzenlenen kitap okuma kampanyası geç saatlere kadar sürdü.  

ÖNCEKİ HABER

Depremzedelerin kapısına dayandılar

SONRAKİ HABER

İlhan Berk’in esmer elleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...