10 Nisan 2015 01:23

Hakarete uğrayan Eğitim Sen’li Tayfun Cengiz: Bu baskı iktidarla ilgili

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlarmasının ardından strese giren öğretmen Halil Serkan Öz’ün hayatını kaybetmesi, yöneticilerin baskısını da gündeme getirdi.

Paylaş

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun azarlarmasının ardından strese giren öğretmen Halil Serkan Öz’ün hayatını kaybetmesi, yöneticilerin baskısını da gündeme getirdi. 2014 yılında Tarsus’ta Eğitim Sen’in serbest kıyafet eylemi kapsamında top sakal bırakıp küpe takması üzerine, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir tarafından hakarete uğrayan Eğitim Sen Üyesi Tayfun Cengiz, öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümüyle ilgili konuştu. Cengiz, “Bu sadece kişiyle ilgili değil, iktidardakilerin yaşam biçimini dayatmasıdır” dedi.

Sefa Demir’in kendisine “Seni okula gönderirim, mahkeme bitene kadar tuvalet temizlersin. Gay olduğun için mi küpe takıyorsun?” şeklinde sözler sarfettiğini hatırlatan Cengiz, “Soruşturma sonucunda haksız bulunarak sürgün edildim. Sadece bana da değil ‘Sendika başkanınız üstsüz okula gidiyor mu? Küpe asıl sendika başkanınızın eşine Şahin beye yakışır’ şeklinde söylemlerde bulunmuştu. Bunlar mahkeme tarafından hakaret olarak kabul edilmedi. Sadece bana söylenen ‘Sen gay misin’ sözü hakaret olarak kabul edildi” dedi.

Halil öğretmenin bu şekilde hayatını kaybetmesinin utanç verici olduğunu söyleyen Cengiz, bu tür baskıların kişiden öte iktidarla ilgili olduğuna dikkat çekti. Cengiz, “Bir iktidar var. Kendi yaşam biçimini dayatıyor. Bu olaylar da bunun sonucunda oluyor. Yönetenlerin yaşam biçimlerini dayatma şeklidir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nadir de olsa ceza indirimine sağlam gerekçe

SONRAKİ HABER

Depremzedelerin kapısına dayandılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...