09 Nisan 2015 13:59

Fenerbahçe'ye saldırıyla ilgili gözaltına alınan kuzenler: Suçlu değil, mağduruz

Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve çıkartıldıkları mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Erhan Altıntaş ve Nihat Saka, olayla uzaktan yakından bir alakalarının olmadığını savundu. Teyze çocukları, suçlu değil, mağdur olduklarını iddia ettiler.

Paylaş

Süper Lig'in 26. haftasında Rize'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 5-1 kazandığı maçın ardından Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüs ve yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan teyze çocukları yaşadıklarını anlattılar. Olay günü konvoyda olduğu ve saldırı yerinden çektiği videoları sosyal medya adresinden paylaştığı ortaya çıkan Emre Altıntaş (27), saldırının kesinlikle kendileri ile alakasının olmadığını öne sürdü. Altıntaş, şöyle konuştu:

"Kesinlikle bizimle alakalı bir durum değil. Rize’ye gittim. Dönüşte herhangi bir vatandaş gibi olay yerine gittim, baktım, iştirak ettim. Sonra meraktan, taraftarlık duygusundan Facebook'ta bir paylaşımda bulundum. ‘Fener otobüsünün Sürmene’de saldırıdan dolayı önü kesilmiştir’ diye. O paylaşımdan doyalı beni yakaladılar. Başka bir şey yok."

Paylaşımlarının herkes tarafından görüldüğüne işaret eden Altıntaş, "Ben telefonlarım da araştırılsın dedim. Sadece o paylaşım var. Ben koyu bir fanatik değilim. Trabzonspor’u seviyorum. Fenerbahçe’ye de bir düşmanlığım yok. Sadece bir paylaşım yaptım." ifadelerini kullandı. 

Saldırıyı kınadığını da ifade eden Altıntaş, "Çünkü vahşet. Öyle bir şeye ben destek olamam. Çünkü orada bir şoför eziyet çekti. Öle de bilirdi. Orada yaptığımız bir paylaşım yanlış anlaşıldı." dedi. 

Silahı kullanan kişi olmakla suçlanan Nihat Saka ise "Gereken ifadeleri gereken birimlere verdim. Olayı yapanları ben de kınıyorum. Biz suçlu değil, mağduruz. Ben Emre’nin teyzesinin çocuğu olduğum için alındım. Kullandığı araba benim üzerime kayıtlı olduğu ve oradan geçtiği için ‘bu arabanın sahibi sensin’ diye beni aldılar. Benim olayla uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Nerede, ne zaman olduğunu da memur arkadaşlardan öğrendim. Ben olay anında evdeydim." diye konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a: Düş artık millettin yakasından

SONRAKİ HABER

CHP'nin Mersin 4. sıra adayı çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa