07 Nisan 2015 06:20

Dünyanın en yaşlısı unvanını birkaç gün taşıyabildi

Gertrude Weaver, 117 yaşındaki Japon Misao Okawa'nın geçen hafta ölmesinin ardından dünyanın en yaşlısı unvanı almıştı. 116 yaşındaki Gertrude Weaver, pazartesi günü Arkansas’ta hayatını kaybetti.

Paylaş

117 yaşındaki Japon Misao Okawa’nın geçen hafta ölmesinin ardından dünyanın en yaşlı insanı unvanını kazanan Gertrude Weaver, bu unvanı sadece birkaç gün taşıyabildi. 116 yaşındaki Gertrude Weaver, Arkansas'ta hayatını kaybetti. 1898 doğumlu Weaver, pazartesi günü Camden'daki Silver Oaks Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'nde hayata gözlerini yumdu. Camden Belediye Başkanı Marie Trisollini, Weaver ile en son 100 yaşındaki oda arkadaşının doğum günüde konuştuklarını söyledi.

UZUN YAŞAMIN SIRRI  
Trisollini, “Çok tatlı bir kadındı. Parti öncesi onla konuştuğumda oldukça neşeliydi. Bu kadar uzun yaşamanın sırrını sorduğunuzda, çok fazla cilt nemlendirici kullanın, herkese iyi davranın, komşunuzu sevin ve kendi pişirdiğiniz yemekleri yiyin derdi” şeklinde konuştu.
Ortalama olarak kadınların 86,61, erkeklerin ise 80,21 yıl yaşadıkları Japonya, ortalama ömür beklentisinin en yüksek olduğu ülke. “Dünyanın en yaşlı erkeği” unvanının sahibi de 112 yaşındaki Japon Sakari Momoi.
Weaver'ın ölümü sonrası dünyanın en yaşlı insanı unvanı 23 Mayıs 1899 doğumlu Jerelean Talley'e geçti. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Emekli vekillere tarihi kıyak!

SONRAKİ HABER

Balyoz Davasında 62 sanığın tamamı beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...