05 Nisan 2015 07:22

Fenebahçe: Lig maçları ertelenmelidir

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştığı maçın ardından takım otobüsünün Trabzon'a dönüş yolunda silahlı saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaparak, liglerin tatil edilmesini istedi.

Paylaş

Süper Lig'in 26. hafta maçında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan ve sahadan 5-1 galip ayrılan Fenerbahçe'nin otobüsüne Trabzon'a dönüşte silahlı ve taşlı saldırıda bulunulmuştu. 

Fenerbahçe saldırıya ilişkin bir açıklama yayınlayarak, olaya tepki gösterdi ve liglerin ertelenmesini istedi. 

'Bu bir saldırı ve suikast girişimidir' denile açıklama şöyle:

"Çaykur Rizespor - Fenerbahçe müsabakası sonrasında yaşanan olaylar tüm kamuoyunun malumu olup, olaylara ilişkin her türlü bilgiye tarafımızca ulaşılması sonrası iş bu açıklamayı yapmak zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; bu üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe’ye yönelik organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimidir.

Fenerbahçe otobüsüne silahlı ve taşlı saldırı

Temmuz kumpasından  bu yana bazı odaklarca körüklenen, korunan ve hatta ödüllendirilen Fenerbahçe düşmanlığının geldiği son aşamadır.

Artık futbolun sonuna gelinmiş ve kan dökülmüştür. Bu eylemi yapan ve yaptıranların biran evvel bulunarak cezalandırılmaları Fenerbahçe’nin vazgeçilmez hassasiyeti ve önceliğidir.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur.

Tüm Fenerbahçe camiasını itidale davet etmekle beraber, bu konuyla ilgili ayrıntılı ve kapsamlı karar ve açıklamalarımızı pazartesi günü yapacağımız olağanüstü yönetim kurulu toplantı sonrası kamuoyuyla paylaşacağımızı deklare ederiz.

Bu hain ve alçak saldırıda yaralanan otobüs şöförümüz ufuk kıran başta olmak üzere tüm sporcularımıza, teknik heyetimize, çalışanlarımız ile ailelerine ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz." (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

El, eli tanır

SONRAKİ HABER

1 Mayıs’ta da taleplerimizle alanda olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...