03 Nisan 2015 10:34

7 yaşındaki çocuğa bunu söylettiler: Cezaevine girmekten korkuyorum

Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın 7 yaşındaki Ş.T. hakkında ‘polise taş atmak ve molotof kokteyli atmak’ ve ‘yasadışı gösteriye katılmak’ iddiasıyla başlattığı soruşturma tepkilere neden olurken, Ş.T.’nin babaannesi Meryem T. 'O günden sonra torunum uykusunda sayıklıyor ve evlerinin önüne gelen araçlardan, gelenlerin polis olduğunu sanarak kaçıp saklanıyor' dedi. Ş.T. ise cezaevine girmekten korkuyor

Paylaş

Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın 7 yaşındaki Ş.T. hakkında ‘polise taş atmak ve molotofkokteyli atmak’ ve ‘yasadışı gösteriye katılmak’ iddiasıyla başlattığı soruşturma tepkilere neden olurken, Ş.T.’nin babaannesi Meryem T. “O günden sonra torunum uykusunda sayıklıyor ve evlerinin önüne gelen araçlardan, gelenlerin polis olduğunu sanarak kaçıp saklanıyor” dedi. Ş.T. ise cezaevine girmekten korkuyor

Siirtli aile, 90’lı yıllarda Eruh’a bağlı Kuşdalı köyüne atılan havanlarla birlikte göç etmek zorunda kaldı. 1995 yılında Mersin’e gelen aile, sürekli devletin baskısıyla karşılaştı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesinden birkaç gün sonra gözaltına alınan ve 17 yıl cezaevinde kalan ağır hasta tutuklu Salih T.'nin cezası, tedavi görmesi için 1 yıl ertelendi. Cezaevinin ağır koşulları ve gördüğü işkencelerden dolayı ihtiyaçlarını gideremeyecek durumda olan Salih T.'ye uygulanan baskıdan payını alan aile, şimdi de 7 yaşındaki Ş.T. hakkında açılan soruşturmanın şokunu yaşıyor.

Mersin Cumhuriyet Savcılığı, 7 yaşındaki Ş.T. hakkında Kobanê’nin Birecik sınırında ‘polise taş atmak ve molotof kokteyli atmak’ ve ‘yasadışı gösteriye katılmak’ iddiasıyla soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında Ş.T. karakola çağırılıp ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği savcılıkça serbest bırakıldı.

DEVLET BİZDEN ELİNİ ÇEKSİN

Ş.T.’nin babaannesi Meryem T. torununun olaydan sonra psikolojik sorunlar yaşadığını, olayın şokunu atlatamadığını ve çok sessizleştiğini söyledi. Ş.T.’nin o günden bu yana uykusunda sayıkladığı ve evlerinin önüne gelen araçlardan, gelenlerin polis olduğunu sanarak kaçıp saklandığını belirten Meryem T., “Artık devlet elini bizden çeksin” dedi.

CEZAEVİNE GİRMEKTEN KORKUYORUM

Ş.T. ise, karakolda polisin kendisine molotof atıp atmadığını ve Birecik’e gidip gitmediğini sorduğunu söyledi. Ş.T. arkadaşlarının kendisine, “18 yaşına gelince seni cezaevine atacaklar” dediklerini belirterek, “Cezaevine girmekten korkuyorum” dedi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı: Aden'deki 55 vatandaşımız tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da yeni Anayasa arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa