02 Nisan 2015 12:09

7 yaşındaki çocuk polise mukavemetten gözaltına alınmış

Paylaş

"Kobanê sınırında eyleme katılıp molotof attığı" ve "Polise mukavemet ettiği" gerekçesiyle 7 yaşındaki Ş.T. gözaltına alınıyor. Kobanê sınırına hiç gitmeyen Ş.T., bir günü karakolda geçirdikten sonra çıkarıldığı savcılıkça serbest bırakılıyor. Ş.T.'nin ağır psikolojik sorunlar yaşadığı ve geceleri yataktan fırlayarak uyandığı belirtiliyor. 

İHD Mersin Şubesi'nde bir araya gelen insan hakları üyeleri kentte yaşayan Kürt çocuklarına yönelik baskıları protesto etti. Konuya ilişkin konuşan İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Kürtlerin yaşadığı mahallerde çocuk ve ailelerin sürekli tehdit edildiğini ve bir takım ekonomik olanaklar sağlanacağı vaadiyle "işbirliği" adı altında ajanlığa sevk edildiğini söyledi. Ajanlaşmayı kabul etmeyen ailelerin Mersin'i terk etmek zorunda bırakıldığına dikkat çeken Tanrıverdi, terk etmeyen ailelerin çocukları ise çeşitli gerekçelerle cezaevlerine gönderildiğini vurguladı. 

'MOLOTOF ATTIĞI' İDDİA EDİLDİ

Skandal bir örnek veren Tanrıverdi, Meryem T isimli yurttaşın torunu için İHD'ye başvuruda bulunduğunu belirterek, başvuruda 7 yaşındaki Ş.T.'nin "Kobanê sınırındaki eyleme katılarak, molotof attığı" iddiasıyla polisler tarafından karakola çağrıldıktan bir gün sonra da adliyeye sevk edildiğini aktardı. Tanrıverdi, 7 yaşındaki Ş.T.'nin Mersin'de ikamet ettiğini ve Urfa'ya hiç gitmediği halde suçlamaya maruz kaldığına dikkat çekti. 

27 Mart'ta gözaltında alınan ve 28 Mart'ta adliyeye çıkartılan Ş.T.'nin ağır psikolojik sorunlar yaşadığını ve geceleri yataktan fırlayarak uyandığını belirten Tanrıkulu, "Bu çocuğa yaşatılanların hesabını kim soracak?" diye sordu. Polisin artık hızını alamayarak, 7 yaşındaki çocuklar içinde gerçek dışı fezlekeler hazırladığının altını çizen Tanrıverdi, olayda kastı sorumluluğu olanların mutlaka hesabını vermesi gerektiğini söyledi. 

Önümüzdeki günlerde aile ile birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Tanrıverdi, sorumluların cezalandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

MERSİN'DE 1 ÇOCUK GÖZALTINA ALINDI

Mersin'inin Akdeniz ilçesinde yapılan ev baskınlarında 1 çocuk polis tarafından gözaltına alındı.

Mersin'in Akdeniz ilçesi Güneş ve Çay mahallelerinde bulunan ve daha önce belirlenen adreslere polis sabah saatlerinde baskın düzenledi. Baskınlarda evlerin aranması ardından 15 yaşındaki A.A. isimli çocuk gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen A.A. adlı çocuk sağlık kontrolünün ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne götürüldü. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Otizm Eylem Planı neden uygulanmıyor?’

SONRAKİ HABER

Katliam davasında tutuklu kalmadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...