02 Nisan 2015 03:31

Okmeydanı, Karabük ve Kars'ta operasyon: Çok sayıda gözaltı

Okmeydanı'da daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda gözaltı var. Karabük'teki operasyonda da 10 kişi, Kars'ta ise 2 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C'ye yönelik olduğu iddiasıyla Okmeydanı'da sabah saat 04.00 sıralarında, önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda özel harekat ve çevik kuvvet polisleri ile havadan polis helikopteri de yer aldı. Operasyon nedeniyle Okmeydanı ara sokaklarına "akrep" diye tabir edilen zırhlı araçlar ile TOMA'lar konuşlandırıldı. Polislerin sokak başlarında ellerinde uzun namlulu silahlarla nöbet tuttuğu görüldü. Polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri altında yaptığı 5 saatlik aramaların ardından Okmeydanı’ndan ayrıldı.

Öte yandan polis ekipleri 3 katlı Gençlik Federasyonu Derneği binasına girmek için itfaiyenin merdiven araçlarını bölgeye çağırdı.

Bu arada operasyonu görüntüleyen gazeteciler bir süre sonra bölgeden uzaklaştırıldı; operasyonun detayı ile ilgili bilgi verilmedi.

Polis baskın yapılan İdil Kültür Merkezi binasında ve diğer adreslerde aramalarını sürdürürken, operasyonda çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri altında yaptığı 5 saatlik aramaların ardından Okmeydanı’ndan ayrıldı.

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltındaki çok sayıda kişi sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Halkın Hukuk Bürosu, kendilerine ulaşan bilgiye göre İdil Kültür Merkezi'nde Damla Sandal, Dilan Balcı, İlkay İşler, Cihan Keşkek, Steve Kaczyski; Gençlik Federasyonu'ndan Berk Ercan, Sıla Abalay, Hazal Seçer, Sibel Yücel, Çağla Çağlı, Cavit Yılmaz; Okmeydanı'da Deniz Parlak, Faruk Erdoğan, Ali Kaygusuz, Sercen Sarıkaya, Ali Boran; Gazi Mahallesi'nde Salim Armutlu; Bahçelievler'de Umut Güney'in gözaltına alındığını belirtti.

Halkın Hukuk Bürosu, Zeynep Cansu Tatar, Eylem Yücel, Dilan Mollaahmetoğlu, Fırat Kaya'nın da bugün Bakırköy Adliyesi'ne çıkarılacağını duyurdu.

KARABÜK'TE 10 GÖZALTI

Karabük'te, polisin 3 eve  DHKP-C operasyonu" adıyla yaptığı baskında 10 kişi gözaltına alındı. Daha önce adresleri belirlendiği iddia edilen 3 evde aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

KARS'TA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve Özel Harekat timleri tarafından merkez Şehitler Mahallesinde düzenlenen şafak operasyonunda "DHKP-C ile bağlantısı olduğu" öne sürülen 1'i kadın 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde arama yapıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye sınırında yakalanan 9 İngiliz sınır dışı edilecek

SONRAKİ HABER

McDonald's işçisi kazandı: 'Mücadele sürecek'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...