01 Nisan 2015 15:30

Yandaş hedef gösterdi, Cabas özür diledi

Yeni Şafak gazetesi, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde biri Savcı Mehmet Selim Kiraz olmak üzere üç kişinin ölümüyle sonuçlanan operasyonu eleştiren gazetecileri hedef gösterdi. (FOTOĞRAF: BİANET)

Paylaş

Yeni Şafak gazetesi, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde biri Savcı Mehmet Selim Kiraz olmak üzere üç kişinin ölümüyle sonuçlanan operasyonu eleştiren gazetecileri hedef gösterdi.

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu hedef gösterilenler gazetecilerden Mirgün Cabas’ın kişisel tweetinin “yayın ilkelerine aykırı olduğunu”, Cabas’ın “Hatasını derhal düzeltmesi gerektiğini” ifade etti.

Cabas ise son attığı tweet ile “Dünkü tweetim ile üzdüklerimden başta şehit Savcı Kiraz’ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim” açıklaması yaptı. Yeni Şafak’ın haberinde Cabas’ın yanı sıra, Ceyda Karan, Fehim Taştekin, Barış Atay ve Melis Alphan da hedef gösterildi.

Doğan Yayın İlkeleri Kurulu, Hürriyet ve Posta gazetelerinin haberlerine de değindi. Yayınlanan haberlerin ilkelere uygun olduğu ancak DHKC sembollerinin haber fotoğraflarında görünmesinin yayın ilkelerine aykırı olduğu belirtildi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

4 gazeteye soruşturma açıldı

SONRAKİ HABER

Elvan ailesinden 'son açıklama'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...