01 Nisan 2015 12:01

Davutoğlu açıkladı: Sokağa izinsiz çıkmak yasak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan rehine krizine dair konuştu, bundan böyle sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyeceğini açıkladı.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaşanan rehine eylemine dair konuştu, bundan böyle sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyeceğini açıkladı.

Diken.com.tr'nin haberine göre AKP’nin Türkiye’de demokrasinin son kalesi olduğunu iddia eden Davutoğlu, seçimlere kadar benzer ‘provokasyonlar‘ın devam edebileceğini söyleyerek “Artık sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Çağlayan Adliyesi’nin adının da değişeceğini duyuran Davutoğlu, “Mehmet Selim Kiraz adaletin vakarını, onurunu korumuştur. İstanbul Adalet Sarayı’nın adı Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecek. Bu sadece Kiraz’a sahip çıkmak değil; bu saldırının Türk yargısına, demokrasisine saldırı olduğunu halkımız fark etti” dedi.

GAZETECİLERİ TEHDİT ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, törenin ardından gazetecilere uygulanan "akreditasyon" engeline ilişkin açıklama yaptı. Savcı Kiraz'ın rehin alındığı fotoğrafları manşetlerine taşıyan gazeteler için, "ahlaksız" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Maalesef medyamızın bazıları bu acıyı paylaşırken, başka bir kesimi de daha evlat acısı yüreğini inmiş ailenin acısı dururken bu sabah gazeteleri açtığınıza o resimleri, şakağına silah dayanmış resimleri yayınlama ahlaksızlığını, nezaketsizliğini göstermiştir" dedi. 

'BİR DAHA OLURSA BİR DAHA VERİRİM TALİMATI'

Akreditasyon talimatını kendisinin verdiğini söyleyen Davutoğlu, operasyona ilişkin getirilen yayın yasağını savundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geleneğini sürdüren Davutoğlu, gazetecileri, "Bir daha olursa bir daha veririm bu talimatı. Ben verdim talimatı. İnsanların acısına saygı duyacak herkes. Teröristlerin propagandasını yapmayacaklar. Bundan sonra herkes dikkat edecek. Tavırlarına dikkat edecek herkes. Onların bugün o cenazeye katılma hakları yoktu, o çocuğun karşına çıkmaya hakları yoktu" diyerek gazetecileri tehdit etti.

Muhalefet liderlerini cenazeye gelmedikleri için eleştiren Davutoğlu, “İç Güvenlik Paketi’ne karşı çıkanlarla teröristi eylemci olarak niteleyen medya aynı kafadadır. Bu saldırı sırasında teröristler yurt dışıyla bazı görüşmeler yaptılar. Takip ediyoruz, kimse karşılıksız kalacağını düşünmesin” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP korucu alımını Başbakana sordu

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin en büyük Arap derneği kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...