31 Mart 2015 11:00

Berkin'e 'kafasına sıkanın ellerinden öperim' diyen polis serbest

Berkin Elvan’ın cenazesinin kaldırıldığı gün facebook hesabından 'Kafasına sıkan çeviğin ellerinden öperim' diye yazan Polis Ufuk Ç. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak ceza ertelendi.

Paylaş

Berkin Elvan’ın cenazesinin kaldırıldığı gün facebook hesabından “Kafasına sıkan çeviğin ellerinden öperim” diye yazan Polis Ufuk Ç. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak ceza ertelendi. “Suç ve suçluyu övme” suçundan açılan davanın 2. duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı 51. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Karaman’a tayini çıkartılan Ufuk Ç, katılmadı. Berkin Elvan’ın anne ve babası duruşmada hazır bulundu.

Mehkeme hakimi, Ufuk Ç. hakkında yürütülen disiplin soruşturması kapsamında  4 gün maaş kesme cezası aldığını belirtti. Söz alan Elvan ailesinin avukatlarından Oya Aslan, sanığın hakaret içeren sözler de söylediğini belirterek, sanığın hakaret suçundan da cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi. Ancak talepler reddedildi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa önce 1 yıl hapis cezası verdi daha sonra “iyi hal” indirimi uygulayarak cezayı 10 aya indirdi. Mahkeme daha sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Duruşmanın ardından açıklama yapan baba Sami Elvan, “ Biz acı çekmiş bir aile olarak hâlâ bize hakaret eden bir kişinin mahkeme tarafından da hâlâ korunduğunu biliyoruz” dedi.

Avukat Oya Aslan ise “Bu verilen ceza ödül niteliğindedir. Bundan sonra bütün kamu görevlileri polisler bu şekilde hakaret ederseniz bakın biz sizi bir şekilde aklarız demek istiyorlar. Aklama davasıdır” ifadesini kullandı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG: Kobanê'de IŞİD saldırıları püskürtüldü

SONRAKİ HABER

Elektrik kesintisi, sosyal medyada da çok konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...