31 Mart 2015 06:41

Didim'de kadınlar Nevin Yıldırım'a sahip çıktı

Didim Kadın Platformu Isparta Yalvaç’ta kendisine defalarca tecavüz eden Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım'a sahip çıktı.

Paylaş

Didim Kadın Platformu Isparta Yalvaç’ta kendisine defalarca tecavüz eden Nurettin Gider'i öldüren Nevin Yıldırım'a sahip çıktı.
‘Nevin’e değil, tecavüzcülere müebbet’ sloganı atarak Didim Kent Meydanına yürüyen kadınlar, burada yaptıkları açıklama ile Nevin Yıldırım’a verilen müebbet hapis cezasını protesto etti.

Alandaki kitleye açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen yöneticisi Yazdagül Bozkır; kadınları öldüren erkeklere olmayan iyi hal ve haksız tahrik indirimleri uygulandığını belirterek: “Buradan soruyoruz o yargı kararını veren hakime, Nevin Yıldırım kendisine tecavüz eden erkeği öldürünce namusunu temizlemiş olmuyor mu? Nevin kravat takmadığı, takım elbise giymediği için mi müebbet hapis aldı?” diye sordu. “Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Zerrin Alpaslan, Nevin’in şahsında kadınlara tecavüzden kurtulma şansının kapatıldığını söyleyerek "tecavüzcüyü engellemek yerine kadınların suçlandığı, kadının cendereye alındığı süreci görüyoruz" dedi. Alpaslan şunları söyledi: “Canavarca hislerle işlenen binlerce kadın cinayetinde iyi hal ve haksız tahrik indirimine imza atan düzen mahkemeleri Nevin Yıldırım’a müebbet vermiş, bir kez daha kadına karşı tecavüz ve şiddeti meşrulaştırmıştır.”

Nevin Yıldırım’ın yalnız olmadığını belirten Zerrin Alpaslan: “Her türlü sömürü, ayrımcılık ve katliamın kaynağı olan kapitalist düzen yok olmadıkça, tecavüz ve kadın cinayetleri tükenmeyecektir. Bu düzene son verecek olan ise kadınların, işçi ve emekçilerin ortak mücadelesi olacaktır” dedi.

Mücadelelerinin süreceğini belirten kadınlar, ‘Nevin Yıldırım yalnız değildir’, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz’,‘Nevin’e değil, tecavüzcüye müebbet’ sloganları atarak dağıldı. (Didim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Büyüme oranı hedefin altında kaldı

SONRAKİ HABER

Türkiye'nin dört bir yanında elektrikler kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa