30 Mart 2015 20:28

Çaldıran davasında Adli Tıp raporu istendi

Van’ın Çaldıran ilçesinde iki PKK’li ve bir lise öğrencisinin askerler tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davaya devam edildi.

Paylaş

Van’ın Çaldıran ilçesinde iki PKK’li ve bir lise öğrencisinin askerler tarafından öldürülmesine ilişkin açılan davaya devam edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10. duruşmada mahkeme heyeti üç kişinin nasıl öldüğüne ilişkin  Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına kararı vererek duruşmayı 6 Temmuz tarihine erteledi. Davaya tarafların avukatları ve aileler katıldı.

Mağdur ailelerinin avukatlarından Sinem Coşkun sanıkların tutuklanmasını talep etti ancak Mahkeme Başkanı Afak İlleez tutuklama talebini reddetti.

Mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumundan üç kişinin katledilmesine  ilişkin rapor istenmesine ve sanık avukatlarının vareste talebinin reddine karar verdi.  Van’ın Çaldıran ilçesinde 2009 yılında bir operasyon sırasında teslim olan PKK’liler Sunullah Keserci ve Necmeddin Ahmed Hasan ile yanlarında bulunan Lise Öğrencisi İbrahim Atabay teslim olduktan sonra  Albay Halil İyigün’ün emriyle jandarma özel timleri tarafından infaz edilmişlerdi. Olayın ardından açılan davada sanıklar tutuksuz olarak yargılanıyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adli tıp sorumluları koruyor mu?

SONRAKİ HABER

‘Ankara metrosu dolmuş gibi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...