30 Mart 2015 14:26

Sendikanın açlık grevi milli güvenlik gerekçesiyle yasaklandı!

'Milli güvenlik' gerekçesiyle grevi yasaklananlar arasına Çelik İş sendikası da katıldı. Ancak bu kez yasaklanan grev, 'açlık grevi.'

Paylaş

"Milli güvenlik" gerekçesiyle grevi yasaklananlar arasına Çelik İş sendikası da katıldı. Ancak bu kez yasaklanan grev, "açlık grevi."

Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada bugün başlatacakları açlık grevi eyleminin kaymakamlık tarafından yasaklandığı açıklandı. Kaymakamlığın yasak gerekçesinde "5442 sayılı İl İade Kanununun 32/A, 32/B, 32/Ç maddelerine istinaden Milli Güvenlik ve Kamu düzeninin bozulmasına, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 30 MART 2015 günü yapılacak açlık grevi ve çadır kurulmasının yasaklanmasına karar verilmiştir" denildi.

Çelik İş, OYAK ve İSDEMİR yönetiminin çalışanların sendikal tercihleri konusunda tehdit ve baskılarda bulunduğu, çok sayıda işçinin bu sebeple atıldığı gerekçesiyle 30 Mart'ta açlık grevi başlatacağını açıklamıştı. Çelik İş eyleme istinaden 27 Mart günü İskenderun Kaymakamlığına dilekçe ile müracaat edildiğini ve izin istendiğini belirtti. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Katliamı anlatan kitaba şimdi de tazminat davası açıldı

SONRAKİ HABER

Benzine 4 kuruş zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...