30 Mart 2015 12:45

Ülker işçilerinden gazetemize ve Hayat TV'ye teşekkür ziyareti

Öz Gıda-İş'ten DİSK Gıda-İş’e geçtikleri için işten atılan ve 140 gün direnerek haklarını kazanan Ülker işçileri, gazetemize ve Hayat Televizyonuna teşekkür ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Öz Gıda-İş'ten DİSK Gıda-İş’e geçtikleri için işten atılan  ve 140 gün direnerek haklarını kazanan  Ülker işçileri, gazetemize ve Hayat Televizyonuna teşekkür ziyaretinde bulundu.

140 günlük direnişten çok şey öğrendiklerini belirten işçiler, bu kazanımda gazetemizin ve Hayat Televizyonun önemli bir katkısı olduğunu ifade etti. İşçiler “En azından insanlar Ülker’in gerçek yüzünü, nasıl işçileri sömürerek büyüdüğünü gördü” dedi. Direniş boyunca yüzlerce insanla bir araya geldiklerini dile getiren işçiler, şöyle devam etti: “Eskiden fabrika önünde bildiri dağıtıldığı zaman kimse alıp bakmazdı. Şimdi herkesin gözü açıldı. Direnişe başladığımız gün 8 işçi ne yapar dünya devi Ülker’e karşı diye şimdi öyle düşünülmüyor. Artık bizim için direndiler kazandılar acaba biz de mi dışarı da direniş çadırı kuralım diye düşünüyorlar.”

İşçiler her zaman emek mücadelesinin içerisinde yer almaya devam edeceklerini dile getirdiler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Taşeron köleliğinde işçi sağlığı ve güvenliği'

SONRAKİ HABER

ABD'de NSA binasına baskın girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...