30 Mart 2015 12:06

Erdoğan fikir değiştirdi, seçim bildirgesini okumamış!

Slovenya'ya hareketi öncesi 'Sayın Başbakan da başkanlık sistemi ile ilgili olarak bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını bayağı da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim' açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'da ise 'Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı' dedi. (FOTOĞRAF: DHA)

Paylaş

Slovenya'ya hareketi öncesi 'Sayın Başbakan da başkanlık sistemi ile ilgili olarak bizzat kaleme aldığı, oradaki sisteme yönelik anlayışını bayağı da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim' açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya'da ise 'Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından yapılan anlaşmaların imza törenine katıldı. İki lider anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısı yaptı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin değerlendirilmesinin ardından basın mensuplarının sorularına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD tartışmalarına dair "DEAŞ'la işbirliğini söylemek Türkiye'ye karşı büyük bir saygısızlıktır. Biz IŞİD ismini kullanmayız. İŞID dersek burada İslam'a saygısızlık yapılır. Böyle bir terör örgütünden devlet olur mu ? Bunlar terör örgütüdür. Bunlara karşı mücadelemizi nasıl sürdürdüysek aynı şekilde kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu konuda her türlü koalisyonun içinde varız" dedi.

'BUNLAR SİYASET ACEMİSİ'

Kendisinin AKP seçim bildirgesini okuduğuna dair tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sayın başbakan, başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, başkanlık bölümüyle ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını söyledi. Ben de düşüncelerimi paylaştım. Muhalefet seçim beyannamelerini gönderirlerse kendilerine yardımcı olurum. Başkanlık sistemine onlar karşılar. Demek ki burada bir kabul söz konusudur. Ben ülkemde 40 yıl siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi. Bu tür beyannameler gelirse onlara yardım etmekten memnuniyet duyarım. Tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'A DESTEK VERİYORUZ

Erdoğan, Yemen'le ilgili bir soruya verdiği yanıtta ise "Yemen’in toprak bütünlüğünü bütün Yemenlilerin savunması gerektiğini ifade eden açıklamalarımız oldu. Suudi Arabistan’ın başlattığı operasyona destek verebileceğimizi söyledik ve aynı noktadayız." (HABER MERKEZİ)

ERDOĞAN'IN SLOVENYA ZİYARETİ ÖNCESİ YAPTIĞI KONUŞMA

ÖNCEKİ HABER

THY uçağı 'bomba notu'yla acil iniş yaptı

SONRAKİ HABER

‘İlçemizde doktor yok, sağlık olsun!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa