30 Mart 2015 11:59

THY uçağı 'bomba notu'yla acil iniş yaptı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Sao Paulo’ya giden uçağında bomba notu bulununca, pilot kalkışından 5 saat sonra Kazablanka'ya acil iniş yaptı. (FOTOĞRAF: ARŞİV)

Paylaş

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Sao Paulo’ya giden uçağında bomba notu bulununca, pilot kalkışından 5 saat sonra Kazablanka'ya acil iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre THY’nin TK-15 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçağı bugün saat 10.18’de 256 yolcusuyla Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Kalkışından bir süre sonra uçuş ekibi tarafından uçağın tuvaletinde “bomba” yazılı bir not bulundu. Bunun üzerine Kuzey Afrika üzerinde olan THY uçağı, Kazablanka Havalimanı uçuş kulesine acil olarak inmek istediklerini belirterek acil iniş izni istedi ve inmek için deniz üzerinde tur attı, yakıt boşalttı.

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre Kazablanka Havalimanı’nda gerekli güvenlik önlemleri alındı ve uçak saat 15.20’de havalimanıa acil iniş yaparak güvenli bir bölgeye çekildi.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Güvenli bölgeye çekilen uçakta bagaj ve yolcu araması yapıldı, ihbar asılsız çıktı. Aramalarda bombaya rastlanmadı. Uçak temizlik yapılıp yakıt aldıktan sonra tekrar Sao Paulo’ya hareket edecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır ve İstanbul'da 24 Nisan konseri

SONRAKİ HABER

Erdoğan fikir değiştirdi, seçim bildirgesini okumamış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...