30 Mart 2015 10:21

Gökçek: HDP'nin barajı aşması darbedir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melik Gökçek, HDP'nin barajı aşmasının "istikrara vurulan bir darbe olacağını" söyledi.

Paylaş

Gezi direnişini "üst aklın işi olarak" nitelendiren Gökçek, bu eylemelere destek veren sanatçıları da "kendisine sanatçı adı verenler" dedi. Gökçek attığı tweette, "Üst akıl paralel eliyle Türkiye'de algı yönetimi yapıyor. Hatırlayın Gezi olaylarında üst akıl Türkiye'de Gezi olayları sırasında marjinal grupları ve kendisine sanatçı adı verdikleri aşırı solcuları yoğun bir şekilde kullanmıştı" ifadelerini kullandı. 

'ÜST AKIL SANATÇI VE SOLCULARI KULLANIYOR'

"Üst aklın" dışarıdan verdiği talimatlarla solcu ve sanatkarları kullandığını iddia eden Gökçek, "Bakın toplantılar yapıyor" diyerek, Evrensel Gazetesi'nde yayınlanan "HDP'ye destek büyüyor" başlıklı "Sanatçı, akademisyen, aktivist ve siyasetçilerin 7 Haziran seçimlerinde 'AKP'yi geriletmek, barajları aşmak için HDP'yle dayanışma çağrısına destek ve katılım büyüyor. Aydınlar, TMMOB Mimarlar Odası Karaköy binasında bir araya gelerek seçime kadar olan süreçte neler yapılabileceğini tartıştı" içerikli haberin linkini tweete ekledi. 

TÜRKİYE'NİN DEMOKRATLARINA KİN KUSTU

Söz konusu haberde TTB eski Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu, TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, Avukat Yıldız İmrek, Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, Avukat Can Atalay, Ender İmrek, Gazeteci yazar Ertuğrul Mavioğlu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Türkiye Temsilcisi Gülsüm Kav, Emekçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sibel Uzun, İlknur Birol, ÖDP kurucularından Doğan Halis, yazar Gün Zileli, Laz Marks karakteriyle bilinen Yılmaz Okumuş olmak üzere çok sayıda katılımcının ismi geçerken, Gökçek attığı tweet ile katılımcıları "üst akıldan" talimat almakla suçladı. 

'HDP'NİN BARAJI AŞMASI İSTİKRARA VURULAN DARBEDİR'

Tweetleri ile HDP'ye verip veriştiren Gökçek, "Türkiye bilmeli ki HDP'nin barajı aşması Türkiye'nin istikrarına vurulan darbedir" iddiasında bulundu. Basın toplantısı linkini de kanıt olarak sunan Gökçek, TV'lerde bir takım belgeler göstereceklerini ve bazı şeyler anlatacaklarını bunu yaptıklarında ise oyunun biteceğini iddia etti. 

MİLLİYETÇİLİKTE SINIR TANIMADI

Gökçek attığı tweette "İşte size basın toplantıları inanıyorum ki TV'lerden göstereceğimiz ve anlatacağımız belgelerden sonra bu oyun bitecek" ifadelerini paylaştı. Gökçek, "Ülkesini sevenler, istikrar yanlıları HDP'ye tarihi ders verecek" diyerek ulusalcıları da ittifak yapmaya çağırdı. (DİHA)

 

 HDP’ye destek büyüyor

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a : Sizin kafanızdaki şeref ve namus kavramı nedir?

SONRAKİ HABER

'On'lar her yerde anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...