30 Mart 2015 09:30

Neçirvan Barzani, Önder ve Zana ile bir araya geldi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İmrali heyetinde bulunan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile bir araya geldi.

Paylaş

Federal  Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, İmrali heyetinde bulunan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile bir araya geldi. 

Çözüm sürecinin başından beri Federal Kürdistan Bölgesel Yönetimi olarak her türlü yardımda bulunduklarını söyleyen Barzani, bundan sonrası için de elinden gelen yardımı esirgemeyeceğini belirtti. 

Abdullah Öcalan’ın mektup ve mesajlarını Federal Kürdistan Bölgese’ndeki siyasi taraflara ulaştırmak üzere Erbil’de bulunan milletvekilleri Leyla Zana, Sırrı Süreyya Önder ve Kürt Ulusal Kongresi (KNK) eş başkanı Nilüfer Koç, Neçirvan Barzani tarafından kabul edildi.

Federal Kürdistan Bölgesel Hükümeti resmi web sayfasında yayımlanan açıklamaya göre; Zana ve Önder, Öcalan’ın Barzani’ye selamlarını ileterek, İmralı’da gerçekleştirdikleri son görüşmenin içeriğine dair bilgileri paylaştı. 

Heyet, Barzani’nin çözüm sürecindeki çabaları ve desteğinden Öcalan'ın haberdar olduğunu aktardı. 

Görüşmede, Barzani’nin de çözüm sürecine desteğini yinelediği ve "Başından beri çözüm sürecine destek ve katkılarımız oldu. Aynı şekilde bundan sonrada sürecin başarısı içi üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız." dediği belirtildi. 

Görüşmede ayrıca, terörle mücadelede gelinen düzey, Kürt kongresinin yeniden gündeme alınması ve Kürt güçleri arasındaki birlik ve dayanışma konularının ele alındığı belirtildi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki Adore işçileri kazandı

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan’a : Sizin kafanızdaki şeref ve namus kavramı nedir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...