29 Mart 2015 11:00

CHP bugün 41 ilde ön seçim yapıyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşık 760 bin üyesi bugün 41 il ve 45 seçim bölgesinde ön seçime gidiyor. Hakim gözetiminde başlayan seçimlere CHP üyeleri büyük ilgi gösteriyor.

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşık 760 bin üyesi bugün 41 il ve 45 seçim bölgesinde ön seçime gidiyor. Hakim gözetiminde başlayan seçimlere CHP üyeleri büyük ilgi gösteriyor.

ANKARA

CHP, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için Ankara'da önseçimlerini gerçekleştiriyor. 1. bölgede 86 aday adayının, 2. bölgede 53 aday adayının yarıştığı ön seçimde, iki bölgede yaklaşık 72 bin partili oy kullandı.

Önseçime göre üyeler 1. bölge için  en az 7 en fazla 14 oy kullanılabiliyor. 2. bölge için ise en az 6, en çok 12 aday adayına oy veriliyor. Sabah saat 8'de başlayan önseçim saat 17.00'ye kadar sürecek.

CHP'nin Ankara'daki “kalesi” diye bilinen Çankaya'ya sandıkların kurulduğu okul ise Atatürk Lisesi. Katılımın yoğun olduğu Çankaya'daki seçimlerde okulun her yanı aday adayı stantları, pankartları, bildirileri ile doldu taştı. Adaylık yarışı için kalemden, deftere, suya kadar birçok hediye dağıtıldı. Partinin eski Genel Sekreterlerinden Önder Sav ve bu dönemde parti sözcülüğü görevinde bulunan Hakkı Süha Okay da Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı oldu. Ankara Aday adayları arasında CHP Ankara Miletvekili Aylin Nazlıaka, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Bülent Tanık da bulunuyor.

Seçimler öncesi açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, tüm aday adaylarına başarı dileyerek, seçimlerin seviyeli bir şekilde devam ettiğini söyldi. Aday adaylarının bir demokrasi sınavı veridğini ifade eden Keskin, “29 Mart Önseçimi sonrası listeye giremeyen Aday Adayları da listeye girmişçesine çalışacak ve CHP’yi Ankara’da 1. parti yapacağız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


İSTANBUL'DA İLGİ YOĞUN

Yaklaşık 230 bin CHP üyesinin üç seçim bölgesinde sandığa gideceği İstanbul’da ise katılım beklenenden daha yoğun. İstanbul 1’inci Bölge’deki önseçim mücadelesinde mevcut milletvekilleri arasında Mahmut Tanal, Osman Korutürk ve Kadir Gökmen isimleri öne çıkıyor. İstanbul 2’nci bölgede ise Melda Onur ve Aykut Erdoğdu, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e karşı listede ilk sıralarda yer almaya çalışacak. İstanbul 3’üncü bölgede ise İlhan Cihaner’in isminin öne çıktığı belirtiliyor.

MAHMUT TANAL ÜSKÜDAR'DA OY KULLANDI

Sabahın erken saatlerinde oy kullanmak için Üsküdar Haydarpaşa Lisesi’ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, büyük ilgiyle karşılandı. Seçmenlerle tek tek konuşarak destek isteyen Tanal, daha sonra oy kullanmak için sandığa gitti. Sandık görevlileriyle tokalaşan Mahmut Tanal, oyunu kullandıktan sonra ayrıldı. Oy kullanmadan önce demokrasi vurgusu yapan Mahmut Tanal, “Seçim tam bir demokrasi ve şölen havasında geçiyor. Seçimle kendi milletvekilini halkın belirleme yetkisi veriyor. Demokraside katılımcılık esastır. İşte bu bir katılımcılık örneği. Burada halk kendi vekilini kendisi seçecek. Halk vekilini seçerken de çalışan liyakat esasına göre seçecek. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen yoğun bir ilgi var. Genel seçimlerden daha farklı bir hava var.” dedi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ise yaklaşık 8 bin 200 üyeye sahip olduklarını, yüzde 70 oranında katılım beklediklerini söyledi. (İstanbul/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Boko Haram, seçim günü 41 kişiyi katletti

SONRAKİ HABER

Çatıdan fırladı 500 metre uzaklıktaki apartmanın duvarını deldi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...