27 Mart 2015 20:29

Kaynaksız Akit haberciliği!

Akit, gazetemizde Burak Şefkat imzasıyla yayımlanan 'Sınavı bitir salavat getir' haberini, içeriğini değiştirerek kaynak göstermeden kullandı.

Paylaş

Akit, gazetemizde Burak Şefkat imzasıyla yayımlanan 'Sınavı bitir salavat getir' haberini, içeriğini değiştirerek kaynak göstermeden kullandı.

Akit, haberde işine gelmeyen kısımları çıkarmanın dışında tek bir değişiklik yaptı ve uygulamanın "Müslümanların takdirini topladığını" iddia etti. Ancak tıpkı haberimizi kullanırken yaptığı gibi burada da kaynak belirtme ihtiyacı duymadı.

Haberde sınavı bitirip 100 salavat getirmenin "takdir toplayan bir uygulama" olduğuna dair tek ifade Okul Müdürü Mehmet Ecer'in, “Bu tarz yarışmalar hoşuma gidiyor" sözleri oldu.

Akit'in hangi Müslümanların takdir ifadesine dayanarak haberini temellendirdiği belirsiz kaldı.

'SINAVI BİTİR SALAVAT GETİR'

Haberimiz, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Pakize Bayraktar Ortaokulu öğrencileri arasında yapılan yazılı sınav kağıdının son bölümünde öğrencilere sınavdan sonra 100 kere salavat okumalarının istendiğini duyuruyordu. Haberde Eğitim Sen, uygulamaya tepki göstererek "Bu, 4+4+4 eğitim sistemi ile getirilen seçmeli derslerin okul idarecileri tarafından zorunlu hale getirildiğini gösteren bir örnektir" diyordu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meslek hastalıkları emekten yana nasıl tartışılmalı?

SONRAKİ HABER

Çalışma koşullarına itiraz ettiler işten atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...