27 Mart 2015 18:47

Nasrallah: Suudiler uçaklarını İsrail'e çevirse onlara destek verirdik

Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı açıklamada Yemen’e saldıran Suudi Arabistan’ı eleştirdi ve 'Eğer Suudilerin öncülüğündeki koalisyon savaş uçaklarını İsrail’e çevirseydi onlara katılırdık' dedi. Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Yemen’i yeniden kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

Paylaş

Hizbullah(Lübnan) Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, bugün yaptığı açıklamada Yemen’e saldıran Suudi Arabistan’ı eleştirdi ve “Eğer Suudilerin öncülüğündeki koalisyon savaş uçaklarını İsrail’e çevirseydi onlara katılırdık” dedi. Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Yemen’i yeniden kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

Saldırının asıl nedeninin İran’ın ya da Husilerin Suudi Arabistan’a tehdit oluşturması olmadığını söyleyen Nasrallah, “Suudiler Yemen üzerindeki kontrolünü kaybetti ve artık Yemen’in kendi halkına ait olmasından dolayı korkuya kapıldı” dedi.

Hizbullah’ın Yemen’e yönelik saldırganlığın sona ermesi çağrısı yaptığını belirten Nasrallah, soruna siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Nasrallah, koalisyona katılan ülkelerin halklarına seslenerek askerlerinin kanlarının sadece Suudi krallığının Yemen’deki kontrolünü yeniden sağlamak için aktığını düşünmelerini istedi.

Yemen halkının bu saldırganlığa karşılık vermesinin en doğal hakkı olduğunu belirten Nasrallah, “Kazanacaklarına inanıyoruz” dedi.

Nasrallah, “Eğer savaş İsrail’e karşı olsaydı, bu savaşta işbirliği yapardık ama değil. Savaş Arap halkına karşı” ifadesini kullandı. Nasrallah, Suudi Arabistan’ı Yemen’e saldırıp İsrail’e karşı onlarca yıldır hiçbir adım atmaması sebebiyle eleştirdi.

Nasrallah, İran’ın bölgeyi kontrol etmeye çalıştığı iddiasının da doğru olmadığını söyledi. Suudi Arabistan politikalarının bölge halklarını İran’a doğru ittiğini belirten Nasrallah, Körfez’deki bu yeni siyasi bölünmenin Lübnan’da da olumsuz etkileri olmasından endişe ettiğini belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran'dan Yemen'e yardım açıklaması

SONRAKİ HABER

Panathinaikos, Galatasaray'ı 86-84 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...