27 Mart 2015 17:11

HDP ile dayanışma çağrısı büyüyor

Sanatçı, akademisyen, aktivist ve siyasetçilerin 21 Mart günü yaptığı, 7 Haziran seçimlerinde 'AKP’yi geriletmek, barajları aşmak için HDP’yle dayanışma çağrısı'na destek ve katılım büyüyor. (FOTOĞRAF: Demokrathaber)

Paylaş

Sanatçı, akademisyen, aktivist ve siyasetçilerin 21 Mart günü yaptığı, 7 Haziran seçimlerinde 'AKP’yi geriletmek, barajları aşmak için HDP’yle dayanışma çağrısı'na destek ve katılım büyüyor.

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran dayanışma çağrısına destek verenler arasına Eşber Yağmurdereli, Menderes Samancılar,  Şebnem Sönmez, Ali Çerkezoğlu,  Aslı Erdoğan,  Barış Atay,  Muammer Ketencoğlu, Funda Alp, Can Öz, Sırma Köksal,  Mustafa Sönmez, Deniz Kavukçuoğlu, Umay Umay, Suat Eroğlu, Ahmet Mümtaz Taylan, Damla Özen, Ahmet Telli gibi isimler de katıldı.

Yeni çağrıcıların eklenmesiyle büyüyen dayanışmaya daha önce de  Vedat Türkali, Murathan Mungan, Ece Temelkuran, Ahmet Ümit, Latife Tekin, Ertuğrul Mavioğlu, Tuğrul Eryılmaz, Burhan Sönmez, Sema Kaygusuz, Nejat İşler, Nur Sürer, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Seray Şahiner, Seren Yüce, Özgür Doğan, Reis Çelik, F. Serkan Acar, Gaye Boralıoğlu, Ender Özkahraman, Fuat Ercan, Mehmet Türkay, Haldun Açıksözlü, Hüsnü Arkan, Gün Zileli, Haluk Yurtsever, Hakan Öztürk, Gülsüm Kav, Emre Öztürk, Masis Kürkçügil gibi birçok sanatçı, akademisyen, aktivist ve siyasetçi çağrıcı olmuştu.

Çağrıcılar, AKP iktidarını sokakta ve sandıkta geriletebilmek, HDP’ye omuz vermek için gönüllü olmak ve bu amaçla bağımsız bir seçim çalışması yürütmek isteyen herkesi, birlikte neler yapılabileceğini konuşmak üzere; 29 Mart Pazar günü, 10:30’da Karaköy TMMOB Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda bir araya gelmeye davet ediyor.

Yaptıkları ortak açıklamada, laiklik ve eşit yurttaşlık konularına vurgu yapan çağrıcılar;  “Her türlü ayrımcılığa karşı, eşit yurttaşlığı yükseltmek, TBMM’de çıkarılan faşizan yasalarla tahrip edilen hak ve hukuk yollarını yeniden tesis etmek, laiklik mücadelesini yükseltebilmek, bilimsel, eşit, laik, parasız, anadilinde eğitim talebini daha güçlü dile getirebilmek, iktidarın beslediği cinsiyetçi anlayışın her gün kadın cinayetlerine sebep olmaması ve Türkiye’nin geleceğine ilişkin kaygılar taşıyan her sorumlu yurttaşı desteğe çağırıyoruz” dedi.

Açıklamada; çalışmalara katılmak ve çağrıcı olmak isteyenlerin; www.direnisvedayanisma.org sitesi ya da [email protected] adresini kullanabileceği, ayrıca güncel duyuruların @DayanismaCagri Twitter hesabından ve DayanismaCagrisi Facebook sayfasından takip edilebileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Didim'de 25 kişi HDP'ye katıldı

SONRAKİ HABER

İran'dan Yemen'e yardım açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...