27 Mart 2015 16:57

Didim'de 25 kişi HDP'ye katıldı

Paylaş

Aydın’ın Didim ilçesinde çeşitli siyasi partilerde faaliyet gösteren 25 kişi HDP’ye katıldı. Partilerine Aydın’ın başka ilçelerinde de katılımların olduğunu bildiren HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar: “Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerimizde de katılım törenleri düzenleyeceğiz” dedi.
Yeni katılımlarla ilgili HDP ilçe binasında yapılan törende konuşan Didim İlçe Eş Başkanı Fırat Güneş, “Türkiye’nin tüm ezilenleri, yok sayılanları ilk defa bu seçimlerde bir araya geliyoruz, ortak bir mücadeleyi örüyoruz ve yeni bir Türkiye’yi yaratmak için yola çıktık. Tüm demokrasi güçleri ile birlikteyiz ve bu AKP’yi panikletti. Yeniden bu ülkede operasyon çalışmalarına başladılar, savaşı çağrıştıracak, kardeş kavgasına başlatacak söylemlere başladılar. 30 yıldır Kürtlerin kanı üzerinden beslenen bu sistem kendini savaş üzerinden var ediyor. 30 yıldır bu ülkenin halklarını, Türklerini ve Kürtlerini yalanlarla birbirlerine kırdırttılar.  Bugün Karadeniz’den, Ege’den partimize büyük bir yönelim var, bu bizim için çok değerlidir. Bugün partimize katılan dostlarımız bize güç kattılar. Başka türlü Tayyip imparatorluğunu yıkma, faşizmi geriletme şansımız yok. 7 Hazirana doğru giderken bize güç katan bütün dostlarımıza teşekkür ediyor ve aramıza hoş geldiniz diyoruz” ifadesini kullandı.
HDP’nin şu anda Türkiye’de en çok konuşulan parti olduğunu belirten Aydın İl Eş başkanı Nihat Bektaş ise, “400 milletvekili diye başladılar, sonra 367’ye indiler, en son 330 diyor Sayın Bülent Arınç. Bunları HDP söyletiyor. Her gün yükselen partimizin oyları bunları söyletiyor. 400’den 330’ kadar indiler. O da olmayacak. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş demişti: ‘HDP nefes aldığı sürece başkan olamaz, başkan yaptırmayacağız’. Biz bu anlayışımızı kolektif bir şekilde, birlik beraberlik içerisinde sürdüreceğiz. Bugün aramıza katılan arkadaşlarımız bizim samimiyetimizi, dürüstlüğümüzü gördüler ve şu an aramızda bulunuyorlar. Aramıza katılan arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.
HDP’ye yeni katılan Mahmut Nacar, 7 Haziran’daki seçimi sıradan bir seçim olarak görmediğini belirterek: “Bu süreci sadece barajı geçme süreci olarak görmüyorum. Bu tarih, ülkemizde yaşanacak siyasal devrimin başlangıcıdır. Bu devrimin içinde yer almaktan mutluyum. 95 yıldır sesimize ses vermeyen insanlara karşı buraya geldim ve umuyorum ki bu çatı altında ezilen halkların devrimini hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.
Partiye yeni katılanlara parti rozetleri takılmasının ardından tören sona erdi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Premier Lig’de bilet fiyatları isyanı

SONRAKİ HABER

HDP ile dayanışma çağrısı büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...