27 Mart 2015 16:38

Madenciler tren yolunu kapattı

İspanya’nın önemli maden bölgelerinden biri olan Kastilya Leon özerk bölgesindeki Leon kentinde madenciler yeniden ayakta. (FOTOĞRAF: Leon'da maden işçileri daha önce de eylem yaparak yol kapatmıştı)

Paylaş

İspanya’nın önemli maden bölgelerinden biri olan Kastilya Leon özerk bölgesindeki Leon kentinde madenciler yeniden ayakta.

Madenciler Madrid’e giden tren yolunda ve Pajares geçidinde kara yoluna barikatlar kurup ateş yakarak her iki ulaşım yolunu trafiğe kapattı. Tren yolundaki barikat sonucu Leon’un bir köyü olan Robla’da bulunan Fenosa Doğal Gaz Kurumuna kömür taşıyan trenler 7 saat  beklemek zorunda kaldı. Durumdan çeşitli yönlere giden yolcu trenleri de etkilendi; yolcular gidecekleri yerlere otobüslerle taşınmak zorunda kaldı.

Bu bölgede çok sayıda aile yaşamını madenden kazanıyor. Ancak her geçen gün kapanan maden sayısı giderek artıyor. Hullera Vasco Leonesa Maden Şirketi Temsilcisi Miguel Sanchez yaptığı açıklamada, eylemin, gelecekleri kararmış olan ailelerin yok edilmekte olan ekmek kapılarına karşı hükümetin dikkatini çekmek ve hükümetin bu konuda gerekli  önlemi alması için yapıldığını belirtti. (Gijon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum kararı kalktı

SONRAKİ HABER

CerModern’in Mart konuğu Pınar Öğünç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa